Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Lyžařská sezóna na L. Sedle začala v dešti, brzy ale bude líp

 LIBÍNSKÉ SEDLO - 22. prosince 2018 - 11:45 - Oficiální zahájení zimní sezóny na sjezdovkách na Libínském Sedle znepříjemnila dnes, v sobotu 22. prosince dopoledne, výrazná obleva, déšť a nádavkem i prudké poryvy větru. Teplota tu vystoupala na 6° Celsia (dole v Prachaticích bylo až 10°C). Vleky se dopoledne ani nepohnuly. Ale zítra, v neděli, už má být lépe!

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

   V přípravách tým SKI Libín v čele s Jitkou Soukupovou nic nezanedbal (psali jsme zde). Ve čtvrtek tento týden rozhrnul Petr Ludačka nový technický sníh, z bazaru zimních potřeb sem "do boudy" přesunuli neprodané lyžáky, doplnili zásobu přileb na půjčování, včetně jedné krásně růžové, a čeká se jen na počasí.

   Trochu je potrápil kabel propojující jejich web, v němž se zajiskřilo víc, než je zdrávo. Čekali na opravu a lidé kteří nemohli na webové stránky, telefonovali, zda se bude lyžovat. Na Libínské Sedlo totiž jezdí hodně lyžařů "od sousedů", z okolních měst i okresů, a tak chtěli mít jistotu.

   Zeptali jsme se tedy také: Kdy se bude lyžovat? Už zítra, v neděli, se určitě rozběhnou lyžařské školičky, pršet už nemá - zněla odpověď. I s dobrým výhledem na vánoční svátky, když už tu má být zase plno. Rozhodně lidé přijdou až zase začne napadne sníh. Ono by se prý dalo lyžovat i na tomhle mokrém, ale moc to neláká. Horší však bývá, když to náhle zmrzne.

   Zatímco vítr venku ohýbal deštník a třásl holými větvemi stromů, za krk pršelo a z okapů cedilo, uvnitř v chatě bylo příjemně, Petry na dřevo hřály, kávovar šuměl. Luxusní kafíčko v poháru, se šlehačkou a skořicí, od Jitky Soukupové a tatranka od nejmladšího Nikoly Tomana, vytvořily pravou předvánoční atmosféru. Hlavně bylo ze všech těchto lidí ve službě cítit optimismus, že brzy bude líp...    

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist