Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 OBRAZEM: Představitelé města Prachatic uctili oběti totalit

 PRACHATICE - 20. listopadu 2018 - 10:49 - Představitelé politického, veřejného a duchovního života Prachatic s čele se starostou Martinem Malým položili v sobotu 17. listopadu v deset hodin dopoledne kytici květů k Pomníku obětem všech totalit pod městskými hradbami.

 Text: Zdeněk Přibyl, foto poskytla radnice Prachatice

   V Den boje za svobodu a demokracii si výročí 17. listopadu 1939 a 17. listopadu 1989 připomněli spolu se starostou rovněž místostarosta Miroslav Lorenc, radní Jiří Machart, vikář církve římskokatolické Petr Plášil, sestra představená Boromejek v Prachaticích Alena, a také katechetka spolu s mnoha dětmi. Ty utvořily srdíčko ze zapálených svíček kolem kytice se stuhami, kterou tam starosta Martin Malý položil.  

   Na  květině umístěná stuha v barvě trikolory má nápis Město Prachatice. Starosta Martin Malý při vzpomínce podtrhl význam tohoto dne v kontextu dějinných událostí 100 let naší republiky. "Nikdy nezapomeneme na studentské oběti z roku 1939. Díky odhodlání jejich kolegů, studentů, v listopadu 1989, můžeme dnes již dvacet devět let žít ve svobodě. Važme ti toho a mějme na paměti, že o svobodu musíme stále bojovat a strážit ji," uvedl starosta Martin Malý.

    Dopolední setkání u zeleného břečťanového srdce vedle pomníku pod prachatickými hradbami zakončili účastníci zpěvem české státní hymny. Pod vedením vikáře Petra Plášila také pronesli modlitby.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist