Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Ve Volarech je v čele po letech muž, ve vedení nechybí žena

 VOLARY - 7. listopadu 2018 - 23:59 - Po dvanácti letech střídá v čele radnice na postu starosty Volar Martinu Pospíšilovou Vít V. Pavlík(Jihočeši 2012). Rozhodlo o tom ustavující zasedání nového městského zastupitelstva v pondělí 5. listopadu.

 Text a foto: Ladislav Beran pro PRACHATICKOnews.cz

   Ředitel ZUŠ Volary, městský radní a předseda Asociace jihočeských výtvarníků Vít Vavřinec Pavlík byl zvolen starostou v poměru hlasů 12:3. Stejným poměrem hlasů se stala jeho novou místostarostkou Jan Bártová, nezávislá na kandidátce ČSSD. Do městské rady byli dále zvoleni Zdeněk Háva (HNHRM), Petr Horálek (ODS) a Václav Bajčík (ANO).

   Nezměnil na tom nic ani předcházející projev a poté návrh ex-místostarosty Ing. Ladislava Touše na odročení zastupitelstva a opětovné zasedání koalice. Tento návrh byl zamítnut 3:12 hlasy. Ladislav Touš byl poté protikandidátem Víta V. Pavlíka na post starosty a získal tři hlasy. 



   Volby nového vedení proběhly veřejně a klidně. Na závěr předal nově zvolený starosta Vít V. Pavlík odstupující starostce kytici a poděkoval jí za vše, co pro město udělala. Martina Pospíšilová popřála novému vedení města mnoho štěstí, hodně síly a energie do nelehké práce.

   O výsledcích říjnových komunálních voleb ve Volarech jsme psali zde a o následujících koaličních jednáních tady.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist