Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Starostou Prachatic Martin Malý, místostarostové jsou dva

 PRACHATICE - 6. listopadu 2018 - 5:55 - Nové jednadvacetičlenné městské zastupitelstvo, zvolené v říjnových komunálních volbách, se poprvé sešlo v pondělí 5. listopadu ve společenském sále Národního domu. Jeho jednání nebylo jednoduché, ani časově krátké. Starostou byl jedenácti koaličními hlasy zvolen Martin Malý (Nezávislí). Opozice své hlasy neodevzdala.

 Text: Zdeněk Přibyl

   Zastupitelé zvolili na posty dvou uvolněných místostarostů dosavadního Jana Klimeše (ČSSD) a nově Miroslava Lorence (ANO). Sedmičlennou městskou radu tvoří starosta, oba místostarostové a dále byli zvoleni za Nezávislé Petr Kolín, Lenka Králová, Vladimír Lang a Jiří Machart. Členy výborů zvolí zastupitelé, jak bývá obvyklé, na příštím jednání.  

   Po svém zvolení uvedl starosta Martin Malý mezi nejdůležitějšími úkoly dokončení letos zahájené, rozsáhlé rekonstrukce plaveckého bazénu, rekonstrukci kina a získání finančních prostředků na obě tyto akce formou dotací. Dalšími akcemi bude na řadě podle jeho slov rekonstrukce Štěpánčina parku, stavba nové sportovní střelnice a rekonstrukce té dosavadní.

   Úvodní slib složilo všech 21 zastupitelé. V zastupitelstvu od voleb (psali jsme zde) nastaly některé změny. Jana Stráská (Pro Prachatice) nepřijala mandát, který jí volbou vznikl, a nahradil ji Júsuf Traore ze stejného hnutí. Dále nepřijala mandát Hana Mrázová (Nezávislí) a na její místo se posunul Petr Kolín. Vládnoucí koalice v Prachaticích je menšinová, tvoří ji zastupitelé na Nezávislé, ČSSD a ANO. Má deset hlasů a většinu do jedenácti hlasů ji dodává podpora Zdeněka Kollara, zvoleného za KSČM.  

   Další výsledky z jednání ustavujících zastupitelstev, zejména z Vimperka a Volar, která se konala rovněž v pondělí 5. listopadu, přineseme postupně.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist