Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Smutná zpráva: Opustil nás velký muzikant Jan Markovec

 PRACHATICE - 1. listopadu 2018 - 8:38 - V úterý 30. října zasáhla všechny muzikanty a přátele jižních Čech velmi smutná zpráva. Zemřel pan Jan Markovec. Celý život se pohyboval v oblasti hudby.

 Mgr. Jan Hovorka, dipl. um., Klarinetový soubor Prachatice, z.s.

   Pan Jan Markovec byl člověkem moudrým, přátelským a laskavým. Působil jako kontrabasista v orchestru Jihočeského divadla v Českých Budějovicích a dlouhou dobu vedl Základní uměleckou školu v Prachaticích. Zde se mu podařilo vytvořit skvělý dechový orchestr, který v devadesátých letech minulého století slavil mnoho úspěchů na soutěžích a festivalech doma i daleko za hranicemi.

   S orchestrem navštívil země jako Švýcarsko, Belgie, Holandsko, Německo aj. Později mu také dělala radost jeho lhenická Kapelka, kterou sestavil z mladých muzikantů z okolí Lhenic. Vychoval tak nekonečnou řadu muzikantů, kteří dodnes vzpomínají na jeho profesionalitu, úctu k muzice a přátelství.

   Na pana Jana Markovce budeme vždy vzpomínat a děkovat mu za to, co dokázal během svého života vytvořit. Děkujeme Vám za vše! Váš žák a přítel Honza Hovorka.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist