Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Poslední rozloučení s rotným Tomášem Procházkou bude dnes

 PRACHATICE - 25. října 2018 - 11:00 - AKTUALIZOVÁNO - 7. listopadu 2018 - 6:30 - U "věčně zeleného srdíčka" pod prachatickými hradbami, které tu tvoří břečťan bez kmene, si lidé udělali pietní místo. Zapalují tu stále svíčky za padlého rotného Tomáše Procházku. Poslední rozloučení s Tomášem Procházkou s vojenskými poctami se koná dnes, ve středu 7. listopadu ve 12:00, na hřbitově se Starých Prachaticích. 

 Text, foto a reprofoto: Zdeněk Přibyl

   Dvaačtyřicetiletý kynolog, který zahynul v Afghánistánu na své čtvrté zahraniční misi vražednou rukou spojeneckého afghánského vojáka, se  narodil v Prachaticích. Chodil tu do základní školy a také bydlel u rodičů ještě krátce po absolvování střední školy.

   "Napsala jsem v úterý večer na facebook - Prachatičáci, prosím, přijďte zítra v půl šesté zapálit svíčku pod věčně zelené srdíčko a vzpomenout na Tomáše Procházku, našeho kamaráda a jednoho z nás, co tragicky zahynul v Afghanistánu. A lidé ve středu přišli," řekla nám v úterý 23. října v podvečer u hradeb Angelika Jančárová. Spolu s ní tu byly další ženy a muži, mezi nimi i dva vojáci Armády ČR, další lidé přicházeli. "Někteří se mi omlouvali,že to na termín nestihnou, a přinesli svíčku ještě před námi," dodala.  

   Angelika sdílí na své facebooku také fotografii Tomáše Procházky se svými dvěma belgickými ovčáky, které měl v Afghanistánu sebou. "Nežil tady, ale byl to Prachatičák. Byl to pejskař, jako my, ale pan kynolog. Je nám moc smutno, že odešel," říkali nám lidé. Květiny, svíčky, většinou červené, ale i bílé či pruh maskáčové látky, rudá růže - to vše je vidět na pietním místě. A další přibývají. Jedna svíčka je i od nás, z redakce...

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist