Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

St

 Tragicky skončila srážka aut v Ostrově u Starých Prachatic

 PRACHATICE - 24. října 2018 - 19:00 - AKTUALIZOVÁNO - 25. října 2018 - 14:03 - Dvě osobní auta se ve středu 24. října, kolem třetí hodiny odpoledne, srazila na silnici v Ostrově, místní části Prachatic. Tragickou dopravní nehodu - čelní střet aut - bohužel nepřežil jeden řidič (ročník 1979).

 Text: Zdeněk Přibyl, foto: Zdeněk Přibyl a Policie ČR

   Policie na místě řídila a odkláněla dopravu. Auta jedoucí od Prachatic na Těšovice a Vimperk se otáčela v Ostrově a přejížděla ze Starých Prachatic na Husineckou silnici. Ta byla rychle přetížena provozem, a jízda tu nebyla příliš bezpečná.

   Na místě smrtelné dopravní nehody byla Zdravotnická záchranná služba, hasiči a na okraji sadu přistál vrtulník letecké záchranné služby Czech Air Force Rescue. Omezení v dopravě tu podle dopravních agentur trvala nejméně do 20. hodiny.

   Další informace jsme dostali ve čtvrtek, 25. října, od tiskové mluvčí Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje Venduly Matějů. "Při tragická nehodě se střetly osobní automobily továrních značek Škoda Felicia a Renault. Řidička Renaultu vyvázla s lehčím zraněním. Ve Felicii cestoval pouze řidič. Ten podlehl mnohačetným zraněným, a to i přes velmi rychlé vyproštění ze strany profesionálních hasičů ze stanice Prachatice. Hasiči obě havarovaná auta dále zajistili protipožárním opatřením. Po ukončení šetření policistů jednotka pomohla s naložením aut na vůz odtahové služby a dokončila úklid vozovky," uvedla mluvčí HZS.  

   Při nehodě pravděpodobně sehrála roli nepřiměřená rychlost. "Řidič škody, který  mířil z Prachatic směrem na Těšovice, pravděpodobně vlivem nepřiměřené rychlosti nezvládl průjezd pravotočivou zatáčkou a vyjel do protisměru kde došlo ke střetu. Přesnými příčinami a okolnostmi tragické dopravní nehody se zabývají prachatičtí dopravní policisté. V tomto případě se jedná již o 48. oběť od začátku tohoto roku na jihočeských silnicích," uvedla mluvčí Policie ČR Lenka Krausová.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist