Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 OBRAZEM: Týden knihoven provázely ve Volarech malé žabky

 VOLARY - 8. října 2018 - 18:15 - Tradičně každý rok se zapojuje volarská knihovna první týden v říjnu do celostátní akce Týden knihoven, která je vyhlašována Svazem knihovníků a informačních pracovníků. Volarské knihovnice Ladislava Škrnová a Marcela Zvonková připravili na tento týden zajímavé akce.

 Text a foto: Ladislav Beran

   Patří k nim například amnestie dlužníků určená čtenářům, kteří mají vypůjčené knihy s prošlou výpůjční lhůtou. Další akcí jsou Zvířátka kolem nás. Tady jde o pokračování 5. ročníku projektu Včelka Mája čte dětem. Na této akci se vystřídaly děti mateřských škol jak z Revoluční ulice, tak ze Sídliště Míru.

   Nejdříve je obě knihovnice provedly jednotlivými odděleními a ukázaly, jak se knihy řadí a kde se půjčují. Potom se přešlo do dětské části, kde již na ně čekalo první čtení a tvoření. A bylo to o žabce. Ta byla prvním tématem a další zvířátka budou následovat prakticky celý školní rok.

   Všechno o žábě vysvětlila Ladislava Škrnová a zeptala se, zda dětí ví, jaké žáby jsou a zda ji už viděly. A odpovědi dětsky krásné přišly záhy - ...já ji viděl u nás u studny, byla celá hnědá a měla bradavice nebo ...já měl malou žabku v ruce a byla zelená ...a já ji měla doma ve sklepě a mamka se hrozně bála. Takže děti žábu znají.

   Odměnou za úspěšné absolvování projektu je pro děti knížka pro prvňáčka, která jim bude předána v červnu, při slavnostním pasováni na čtenáře. A na závěr si děti vyrobily svou žabku, kterou potom přidaly ke knihovnickému rybníčku.

7

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist