Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Projekt modernizace přístrojů Nemocnice Prachatice je v cíli

 PRACHATICE - 8. října 2018 - 11:55 - Prachatická nemocnice se ve středu 3. října stala místem významného okamžiku. Byl zde totiž slavnostně ukončen projekt IROP II Modernizace přístrojů a zvýšení kvality návazné péče v Nemocnici Prachatice. Za zdánlivě suchou řečí projektu se skrývají nejen desítky miliónů korun, ale především spousta práce mnoha lidí.

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

   Hosty na chodbě před radiodiagnostickým oddělením přivítal předseda představenstva Nemocnice Prachatice a její ředitel Michal Čarvaš. Jak uvedl, získaný grant přinesl během půl druhého roku do letošního září na různá pracoviště nemocnice vybavení více než třemi desítkami přístrojů v hodnotě 32 milionů korun. Nejvíc přístrojů - dva nové stacionární rentgeny a jeden mobilní, za celkem 12 milionů korun - dostalo radiodiagnostické oddělení a pak gastroenterologická ambulance s vybavením za osm milionů korun. Nové vybavení má i rehabilitace. Ředitel Michal Čarvaš poděkoval všem, kteří se na tvorbě a realizaci projektu podíleli, a zvlášť vysoce ocenil práci zaměstnanců nemocnice.

   Připojila se k němu Ivana Stráská, hejtmanka Jihočeského kraje, který na realizaci projektu také přispěl. Připomněla, že věci v praxi zdaleka nejsou tak jednoduché, jak se to řekne - že někdo napíše projekt, někdo ho schválí a pak se realizuje. "Za vším je velké množství pečlivé a vytrvalé práce a všem, kteří se na tom podíleli, patří poděkování," zdůraznila hejtmanka Ivana Stráská.

   Realizaci projektu přivítal s uznáním i starosta Prachatic Martin Malý. Ocenil, že prachatická nemocnice zůstala, rozvíjí se a poskytuje kvalitní služby jak občanům města, tak lidem z okolí. Připomněl také, že kdykoliv přijíždějí do Prachatic významné návštěvy, i ze zahraničí, rád jim ukazuje prachatickou nemocnici. Ta vždy sklízí nemalé uznání.

   Přednosta radiodiagnostického oddělení Roman Čerkl zdůraznil, že oddělení se nemohlo v žádném případě uzavřít a všechny práce probíhaly za plného provozu. Ocenil, že se šlo cestou pořízení moderních přístrojů a ne pouze vylepšováním původních. "Skokově jsme se zmodernizovali o dvacet let," uvedl. Rovněž on poděkoval všem, kteří se na tom podíleli, i všem pracovníkům svého oddělení a nemocnice.

   Součástí slavnostního ukončení projektu byla pro zájemce i prohlídka některých pracovišť s nově instalovanými přístroji. Vyfotografovali jsme pro vás radiodiagnostické oddělení nemocnice se dvěma novými rentgeny, ale také třeba novou podlahou v čekárně.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist