Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 
  

 FOTO: Na houby do prachatické Staré radnice. Je tam výstava

 PRACHATICE - 21. září 2018 - 9:22 - Kdyby už nic jiného, tak o přicházejícím podzimu v přírodě i našich hlavách svědčí probíhající výstavy hub. Jedna taková pěkná je od včerejška, 20. září, do neděle 23. září včetně k vidění v mázhauzu Staré radnice v Prachaticích.

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

   Uspořádání výstavy se ujali tradiční houbaři a organizátoři z Centra ekologické výchovy Dřípatka ve spolupráci s A Rocha a dalšími spolupracovníky. A v neposlední řadě i s mykologem a skvělým fotografem hub Václavem Burlem. Jeho fotky tam najdete také.

   Návštěvníci tam najdou snad všechno, co nyní roste z podhoubí v lesích, parcích nebo třeba na našich sídlištích. A jsou to kromě klasiky často houby a houbičky, které tam lidé ještě nikdy neviděli. No považte - znáte třeba vlčí mléko červené? Když ho najdete, tak se prosím jen kochejte, je totiž nejedlé. Jestli houby patří do kuchyně a na talíř nebo ne, vám ostatně na výstavě poradí barva kartiček s jejich názvy. Jednoduše jako na semaforu, zelená - v pořádku, žlutá - nejedlá, červená kartička - STOP!

   Zajímavostí jsou letos i komentované prohlídky výstavy, vhodné i pro děti. A rovněž také mykologická poradna, která výstavu provází. Časy najdete na pozvánce, kterou opakovaně zveřejňujeme na konci dnešního fotopásu. 

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist