Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Nový školní rok zahájili i prvňáčci ve vimperské ZŠ Smetanova

 VIMPERK - 3. září 2018 - 12:40 - Třetího září dlouho zářilo v kalendáři prvňáčkům ze Základní školy Smetanova ve Vimperku. A ten den, kdy půjdou poprvé do školy, přišel právě dnes!

 Připravil: (zp), fotografoval: Stanislav Hubáček

   Prvňáci v košilích s krátkými rukávy i dlouhých kalhotách či dokonce v oblecích, dívky v šatech, načesané, tu a tam i s čelenkou nebo látkovou květinou ve vlasech, korále na krku, v rukách kytičku rudých růží nebo gerber. Rozechvělí rodiče tísnící se u dveří třídy nebo vzadu o okna. První zvednutí ruky a hlášení se - to byla atmosféra, která provázela jejich první den ve velké škole.

   Přivítali mezi sebou místostarostu Vimperka Lukáše Sýse, vedoucího odboru kultury, školství a cestovního ruchu vimperské radnice Zdeňka Kuncla a ředitele školy Vladana Pokorného. Hosté předali žákům drobné upomínkové dárky. A také Pamětní list prvňáčka s podpisem starosty Vimperka Pavla Dvořáka.

   Na lavicích už na malé školáky čekala řada pracovních sešitů - od Abecedy až po Uvolňovací cviky. A taky něco dobrého na zub. Inu - bude to určitě šichta. Ale o nějakou legraci jistě také nebude nouze. Zatím je to velké očekávání...

   ZŠ Smetanova s celkovou kapacitou 750 žáků, otevírá letos dvě první třídy. Ve škole se od začátku června do konce prázdnin uskutečnila náročná rekonstrukce sociálních zařízení, rozvodů vody a odpadů ve dvou pavilónech školy.

   "Postupně se také vybudovalo nové zázemí pro ordinaci zubního lékaře, sklad a zázemí pro technické zaměstnance v přízemí pavilónu I. stupně. Ve všech třídách, kabinetech a sborovně v tomtéž pavilónu byla vyměněna umyvadla a obklady, vznikly zcela nové toalety včetně jednoho bezbariérového sociálního zařízení. Chodby dostaly novou výmalbu. Stejnou proměnou prošly i prostory v pavilónu u školní jídelny a v zázemí školní kuchyně. Veškeré práce byly stavební firmou GSI Invest dokončeny ve stanoveném termínu a bez větších komplikací," píše na webu školy její ředitel Vladan Pokorný.

   Přejeme dětem i učitelům dobré vykročení a samé úspěchy!

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist