Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Obchvat Němčic slavnostně otevřeli a začal sloužit motoristům

 NĚMČICE - 31. srpna 2018 - 13:03 - O dva týdny před plánovaným termínem otevřeli dnes, v pátek 31. srpna, nově vybudovaný obchvat obce Němčice na Netolicku. Stavba, která přináší významné zklidnění dopravy a zvýšení bezpečnosti v Němčicích, byla spolufinancována z operačního programu IROP, specifického cíle 1.1, v rámci 1. výzvy.

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

   Celkové náklady stavby byly téměř 46 milionů korun. Délka vybudované přeložky je 1,569 km. Stavba byla zahájena 11. září loňského roku a dokončena letos 28. srpna.



   O slavnostní přestřižení pásky se na obchvatu postarali první náměstek hejtmanky Jihočeského kraje Josef Knot, starosta Němčic Radek Rypota a zástupci IROP a firmy STRABAG.

   Zazněla zde slova díků, jak Jihočeskému kraji, tak pro firmu, která obchvat vybudovala, tak pro její pracovníky, kteří dokončovali přeložku za pětatřicetistupňových veder, a stejně i na adresu občanů Němčic, kteří si při výstavbě obchvatu také užili své. Poděkoval jim jejich starosta, který se zároveň pozastavil nad nekázní některých řidičů, kteří přes řadu opakovaných zákazů stavbou při jejím budování bezohledně projížděli...  

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist