Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Prachatické autobusové nádraží prochází výraznými změnami

 PRACHATICE - 30. srpna 2018 - 11:39 - Rekonstrukce autobusového nádraží v Prachaticích začala na přelomu května a června. Skončit má do 15. listopadu. Poté se výrazně změní nejen jeho tvář.

 Připravili: Zdeněk Přibyl a Zdeněk Zuntych, fotografoval: Zdeněk Přibyl

   "Zachová se pouze současné šikmé stání u budovy a první průjezdné nástupiště před ní. Obě nástupiště budou zvětšena tak, aby zůstalo 12 odjezdových míst. Ostatní nástupiště směrem k čerpací stanici se zruší. Tím na nádraží vznikne prostor pro parkování autobusů. To dosavadní rozložení a zastavěná plocha výrazně omezovaly a autobusy musely parkovat po okrajích nádraží," uvádí se ve firemním zpravodaji ČSAD AUTOBUSY České Budějovice.

   Rekonstruovaná nástupiště budou zastřešená a vybavená novým mobiliářem. Tím se zlepší podmínky pro čekající cestující a informační systém. Na celé ploše nádraží pak bude vyměněn povrch a také zastaralá kanalizace, odvádějící dešťové vody.



   Dokončeny jsou už chodníky před budovou nádraží směrem k městu a pracuje se na nové páteřní části dešťové kanalizace



   „Tato část prací nejvíc omezí pohyb cestujících, ale protože půjde o poměrně krátký čas, mělo by se vše obejít bez větších problémů. V okamžiku, kdy se doprava vrátí zpět před budovu na nová nástupiště, což by mělo být na konci září, už cestující tyto pozitivní změny bezesporu ocení,“ říká Zdeněk Hovorka, technik společnosti ČSAD AUTOBUSY České Budějovice.



   Ta je vlastníkem autobusového nádraží a investorem jeho modernizace. K ní firma využívá dotaci Ministerstva pro místní rozvoj ČR ve výši přes 80 procent schválených nákladů, podle rozpočtu stavby.


   Systém vjezdu a výjezdu autobusů z prachatického nádraží se nezmění. Vjezd z Nádražní ulice bude zachován a nebude rozšířen o výjezd, který zůstane i nadále směrován do Nebahovské ulice.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist