Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Premiérový Memoriál Slávy Vodičky v nočním požárním útoku  

 PRACHATICE - 26. srpna 2018 - 12:48 - Horní náměstí v areálu bývalých prachatických kasáren patřilo v sobotu 25. srpna po jednadvacáté hodině hasičské soutěži. A ne jen tak ledajaké - šlo o 14. ročník noční soutěže družstev v požárním útoku, který se také stal prvním ročníkem Memoriálu zesnulého podplukovníka Ing. Stanislava Vodičky.

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

   Soutěž uspořádalo Město Prachatice spolu se Sborem dobrovolných hasičů Prachatice a Hasičským záchranným sborem (HZS) Jihočeského kraje, územním odborem Prachatice. Jak nás informoval hlavní pořadatel Miloslav Traxler, memoriálu se zúčastnila čtyři družstva mužů a dvě družstva žen.

   Při úvodním nástupu a minutě ticha za Stanislava Vodičku pozdravil soutěžící starosta Prachatic Martin Malý. Ocenil, že přijali pozvání k prvnímu ročníku Memoriálu Stanislava Vodičky, což pro mnohé nebylo jednoduché, vzhledem k nabité termínové listině hasičských soutěží v našem regionu. Poté jim popřál hodně úspěchů v soutěži a zdraví.

   Ředitel prachatického územního odboru HZS Jihočeského kraje plukovník Ing. Milan Raba v emotivním vystoupení vzpomněl na Stanislava Vodičku. "Cítím smutek, že už nepřijde vypít si kávu a poradit se jak dál při přípravě hasičských soutěží. Spolupracovalo se s ním výborně, vždyť byl i velitelem hasičů," uvedl mimo jiné a dodal: "Věřím, že si memoriál, který nese jeho jméno, postupně získá své fanoušky i pevné místo mezi termíny uznávaných hasičských soutěží."

   V požárním útoku žen i mužů si nejlépe vedli dobrovolní hasiči a hasičky z Osek, vítězové svých kategoriích. U mužů patřila další místa soutěžícím ze Zdenic, Žitné a Prachatic. V kategorii žen byly druhé soutěžící ze Starých Prachatic. Na soutěžící čekaly pěkné poháry a věcné ceny.

   Požární útoky probíhaly na mokrém asfaltu po drobném dešti. Po dvou stranách spoře osvětleného bývalého vojenského nástupiště stála navzdory nevlídnému počasí i řada diváků.

   Na stejném místě se v sobotu 15. září uskuteční opět hasičská soutěž. Tentokrát půjde o závěrečné kolo Prachatické hasičské ligy v požárním útoku družstev dobrovolných hasičů.   

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist