Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 PR: Sýry, Ryby, Zvěřina a Víno. Premiérově: Studená kuchyně

 PRACHATICE - 17. srpna 2018 - 9:59 - Tradiční eno-gastronomické přehlídky Sýry, ryby, zvěřina a víno se uskuteční v historických prostorách renesanční Staré radnice v Prachaticích - v Radničním sále, sklepení a na arkádovém nádvoří - ve dnech 7. - 8.září. Premiéru bude letos mít studená kuchyně.

 Sýry, ryby, zvěřina a víno

   "Hlavním smyslem přehlídek je propagace a podpora kvalitních domácích potravin - sýrů, ryb, zvěřiny a vín - a vzájemná snoubení pokrmů a vín," říká ředitel přehlídek Michal Kočan z firmy MIKO. Že se jedná o významnou akci, o tom svědčí tradiční udělení záštity s finanční podporou ministra zemědělství Miroslava Tomana, senátora Tomáše Jirsy a hejtmanky Jihočeského kraje Ivany Stráské. Generálním partnerem přehlídek je Město Prachatice. Hlavním partnerem je Agrokomplex Šumava.

   Mluvit o přehlídkách je na místě. Půjde totiž o 15. ročník Národní přehlídky - sýry a víno, 13. ročník Eno-gastronomické přehlídky - ryby a víno a 4. ročník Eno-gastronomické přehlídky - zvěřina a víno. V historii přehlídek se poprvé představí speciální studená kuchyně.

   "Vedle mnoha skvělých sýrů, sýrových salátů a pomazánek budou prezentovány různé druhy uzených sladkovodních ryb, rybích salátů a pomazánek včetně rybího tataráku. Ze zvěřiny ochutnáte výtečné zvěřinové uzeniny - jelení klobásu, salám z divočáka, zvěřinovou klobásu, paštiku, tlačenku a další dobroty," připomíná Michal Kočan a dodává: "Ukázky přípravy pokrmů studené kuchyně zajistí zkušený mistr kuchař Karel Jarmal, majitel a současně šéfkuchař vodňanské restaurace Zlatý soudek."

   Jako hlavní doprovodný program přehlídek se uskuteční několik vstupů reklamní akce Ministerstva zemědělství a OP Rybářství na podporu a propagaci sladkovodních ryb RYBA NA TALÍŘ. Uvidíme přípravu a předvádění pokrmů z ryb, ukázku filetování ryb, návštěvníci si budou moci také koupit odborné knihy s touto tematikou.

   Přehlídek se pravidelně účastní a prezentují tu svá skvělá vína na tři desítky vinařů z obou vinařských oblastí Moravy a Čech. "Za dobu pořádání našich eno-gastronomických přehlídek u nás prezentovalo svá vína více než 140 vinařů a vinařských společností. Mlékáren a mlékařských společností se letos zúčastní čtrnáct, z toho tradičně jedna mlékárna ze sousedních Bavorska," dodává Michal Kočan s tím, že většina prezentovaných vzorků sýrů obdržela známka kvality KLASA nebo některá z regionálních ocenění. Čerstvé ryby tradičně poskytují jihočeští rybáři a Rybářský svaz, zvěřinu pak společnost Agrokomplex Šumava, jako hlavní partner přehlídky.      

   Ke změně dochází také u vstupného na přehlídky. V ceně vstupného je zahrnuta ochutnávka cca 70 vzorků sýrů a pokrmů z nich, ochutnávka všech pokrmů studené kuchyně z ryb - uzené ryby, pomazánky, saláty apod., ze zvěřiny - zvěřinové uzeniny, paštiky, tlačenky...

   Dále je v ceně vstupného degustační sklenka a neomezená degustace všech vín (mimo vín výjimečných a exkluzivních, která můžete v rámci vstupného ochutnat pouze jedenkrát). 

   Vstupné činí v předprodeji 380 korun, na místě 480 korun. Předprodej probíhá od 8. srpna do 5. září, a to v Informačním centru Prachatice, tel. 388 607 574 a ve Vinotéce Prachatice, Husova 69, tel. 388 312 273.   

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist