Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Do Areálu lesních her o víkendu můžete, pak se tu kácí dál

 PRACHATICE - 15. srpna 2018 - 16:56 - AKTUALIZOVÁNO - 16. srpna 2018 - 15:05 - Kácení stromů v Areálu lesních her na Lázních sv. Markéty bude dál pokračovat. Sdělil to prostřednictvím prachatické radnice jednatel Městských lesů Prachatice Jan Pěsta. Ale: O víkendu 18. a 19. srpna bude areál pro veřejnost otevřen! Jeho brány se opět uzavřou v pondělí 20. srpna, kdy bude pokračovat kácení napadených stromů a jejich odvoz z lesa. Areál zůstane pro veřejnost uzavřen až do odvolání.

 Text: Zdeněk Přibyl

   Ve čtvrtek 16. srpna a v pátek 17. srpna bude Areál lesních her na úbočí hory Libín nad Prachaticemi uzavřen. Jde o nečekané uzavření areálu, ale má svůj závažný důvod. Podle jednatele Městských lesů Prachatice Jana Pěsty se tu musí pokácet stromy napadené kůrovcem.

   "V posledních měsících se v lesních porostech katastru města Prachatic zvyšuje množství stromů napadených lýkožroutem smrkovým - kůrovcem. Vzrůstá tak počet ohnisek napadených tímto dřevokazným hmyzem," uvedl jednatel Jan Pěsta.

   Nejúčinnější metodou, která podle jeho slov zabraňuje šíření škůdce a předcházení dalších škod na lesních porostech, je okamžité smýcení napadených stromů.

   "Bohužel musíme konstatovat, že jedno z ohnisek napadení je v těsné blízkosti Areálu lesních her na Lázních sv. Markéty. Z důvodu těžby napadených stromů bude tento areál po celý čtvrtek 16. srpna a dopoledne v pátek 17. srpna pro veřejnost uzavřen. Žádáme turisty a návštěvníky lesa, aby dbali zvýšené opatrnosti v okolí areálu," dodal jednatel Městských lesů Prachatic Jan Pěsta.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist