Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 FOTO: Třetí Výtvarný workshop Volary je teď v plném proudu

 VOLARY - 24. července 2018 - 9:14 -  Výtvarný workshop Volary - tak zní plný název už třetího ročníku profesního setkání významných evropských umělců ve Volarech. Ti se sjeli do tohoto šumavského města v sobotu 21. července, většina bydlí v Bobíku, a po zajímavém týdenním programu představí svá díla veřejnosti v pátek 27. července od 17:00 v podkroví volarské Základní umělecké školy.

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

   Záštitu nad projektem převzala starostka Města Volar Martina Pospíšilová a Asociace jihočeských výtvarníků (AJV). "V letošním roce přijalo naše pozvání celkem 15 umělců z Čech, Moldávie, Rakouska a Německa," uvedl Vít Pavlík, předseda AJV v Českých Budějovicích a ředitel ZUŠ Volary.

   Setkání se aktivně účastní výtvarníci Jiří Altman, Teodor Buzu, Šárka Coganová, Michal Dubnický, Lenka Herzogová, Pavel Klíma, Roman Křelina, Vít Pavlík, Zdeněk Přibyl, Vladimír Šavel, Dieter Drexl, Sunnhild Praxl, Alfred Seidel, Franz Kramer a Meinrad Mayerhofer.

    Od pondělí 23. do pátku 27. je možné navštívit jednotlivé autory přímo v tvůrčím procesu v prostorách Základní umělecké školy, která, jako již tradičně, poskytuje kvalitní zázemí celé akci. "Cílem tohoto projektu je uspořádat akci mezinárodního významu, kdy vzniklá umělecká díla přitáhnou pozornost odborné i laické veřejnosti a zviditelní město samotné," zdůraznil Vít Pavlík a dodal: "Rád bych poděkoval vedení Města Volary, Technickým službám a Městským lesům za trvalou podporu."

   Setkání provází i bohatý doprovodný program pro výtvarníky. V neděli si například prohlédli zajímavá místa ve Volarech a v okolí, jako volarské roubené domy či opravenou kamennou křížovou cestu pod vrchem Kamenáčem. Obdivovali i kvetoucí šumavské louky. V pondělí měli umělci na programu přátelské setkání se starostkou Volar Martinou Pospíšilovou a tajemníkem Městského úřadu Volary Františkem Pokorným. Při něm se hosté netajili svou radostí, že můžou být u toho a svěřovali se se svými dobrými pocity z Volar i lidí, které tu potkávají. Prohlédli si se zájmem také fotografie starých Volar, které zdobí chodby městského úřadu. Ve středu v podvečer ještě ochutnají na Soumarském mostě pečené prasátko. 

   Vyvrcholením celotýdenní akce bude slavnostní vernisáž výstavy obrazů vytvořených v průběhu pracovního týdne ve Volarech. "Dovolte mi, abych vás jménem Základní umělecké školy pozval v pátek 27. června v 17:00 hodin na otevření výstavy, která se uskuteční v podkroví ZUŠ Volary," řekl Vít Pavlík, hlavní organizátor Výtvarného workshopu Volary.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist