Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Pro Klarinetový soubor Prachatice je Bratislava znovu zlatá

 BRATISLAVA/PRACHATICE - 17. července 2018 - 15:35 - Prachatičtí klarinetisté Jan Hovorka, Petr Chalupský, Tomáš Janoušek a Jiří Pecka se v minulém týdnu úspěšně zúčastnili Mezinárodního mládežnického hudebního festivalu v Bratislavě. Dnes večer je zase můžete vidět a slyšet na Stezce korunami stromů na Lipně.

 Připravil: (zp), foto poskytl Klarinetový soubor Prachatice

   Soutěžní výkon Klarinetového souboru Prachatice byl v Bratislavě vyhodnocen vysokým počtem bodujících porotců tak, že se stal automaticky vítězem celé kategorie.

   "Mezinárodní porota byla složena z hudebních odborníků z Polska, Číny, Slovenska a České republiky. Zlatá cena je již sedmnáctá v takřka dvanáctileté historii našeho souboru," řekl umělecký vedoucí Klarinetového souboru Prachatice diplomovaný umělec Jan Hovorka.

   Repertoár souboru byl v Bratislavě složen z hudby jazzové, filmové, romantické a impresionistické. Kladně byl hodnocen výběr repertoáru, intonace a hudební provedení všech skladeb. Soutěž se konala v zrcadlové síni Primaciálného paláce v centru Bratislavy, která nabízí skvělé akustické podmínky.

   Ještě než se soubor zúčastnil soutěžního vystoupení, vystoupil v plné sestavě se zpěvačkou Petrou Sovovou také při vernisáži výstavy SALVE Prachatice, která se konala v budově Slovenského rozhlasu Bratislava, a to za přítomnosti profesora L'uboslava Mozy, člena Evropské akademie umění, a představitelů města Prachatic.

   V následujících dnech se Klarinetový soubor Prachatice představil na svém koncertě v Třeboni v Lázních Aurora. A právě dnes, v úterý 17. července si můžete špičkové prachatické klarinetisty poslechnout na Stezce korunami stromů u Lipna nad Vltavou. Koncertovat tam začnou od 20:00 a půjde o noční koncert na rozhledně!

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist