Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 OBRAZEM: Žernováček přivezl do Volar Lotranda a Zubejdu

 VOLARY - 26. června 2018 - 17:26 - Populární pohádku trochu dodatečně připravil odbor kultury a cestovního ruchu volarské radnice dětem k svátku. Žernovické děti přijely velmi rády téměř po roce s pohádkou a písničkami ze známé předlohy podle Zdeňka Svěráka Lotrando a Zubejda.

 Text a foto: Ladislav Beran

   Písničky Pod dubem za dubem, Mniši, Pila dvojmužná i ta o lásce nesměly chybět. A hlavně příběh: Loupežník Lotrando a jeho tlupa, která přepadávala vše, co se v lese pohnulo, taky zajala studovaného knihkupce z Prachatic, jehož knihy četl mladý Lotrando, a díky tomu se naštěstí minul povolání. Školní rok a práce v loupežničení, která se mu nevedla...

   Příběh známe a tak víme, že cesta dál pokračovala do země Sulejmánie, kde vládl sultán Sulimán, který měl nemocnou dceru, princeznu Zubejdu. Ta měla chůvu z České kotliny a ta sultánovi poradila, že nejlepší je ten, kdo má před jménem dr. A tak Hálí, Bélí a Zélí šli, aby ho našli.

   No, my víme, že to byli Drvoštěp Drnec a mladý Lotrando, které potkali a hned věděli, kdo Zubejdu vyléčí a jak to dopadlo? Tak to již musíte najít v programu Žernováčka, neboť ten vám to řekne nejlépe.

   Krásná pohádka skončila a dětem i jejich uměleckým vedoucím Miroslavě Prokešové a Markétě Trublové se dostalo velkého potlesku. Já osobně pohádku doporučím, neboť Žernováček ji hraje skvěle a pro děti je moc pěkně srozumitelná. A písničky si spolu s herci můžete zapívat i vy, tak jako děti ve Volarech...

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist