Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 OBRAZEM: Vzpomínky na Víkend otevřených zahrad se vrací

 PRACHATICE - 20. června 2018 - 10:55 - Dobrých deset dnů uplynulo už od 9. ročníku Víkendu otevřených zahrad, který se uskutečnil i u nás v Prachaticích. Na řadě míst byl zdrojem velmi příjemných zážitků, jak pro majitele zahrad, tak návštěvníky, takže se k ním stále vracejí. Na zmíněný víkend jsme vás zvali, a tak se tam pojďme také znovu podívat. (red)

 Foto: Spolupracovníci PRACHATICKOnews.cz

   Přírodní zahradu Lipový Dvůr v Prachaticích navštívilo 54 zájemců. "Byla to v naší zahradě Lipák milá a inspirativní setkání, za která moc děkuji. Těšíme se na další ročník otevřených zahrad v příštím roce 2019," napsala Jitka Kottová. A poslala hrst fotografií.

   "Je milé, že přijdou lidé místní a třeba až z Prahy. Děti se těšily pohledem do úlu, ženám se zase líbily vysoké záhony, které šetří naše záda," napsala nám Zuzana Nepustilová z Prachatic. Její zážitky se zrodily na přírodní zahradě zvané "U Cipíska".

   "Soukromá zahrada u rodinného domu ukazuje možnou podobu přírodní zahrady v klasické soudobé zástavbě rodinných domů se zahradami. Součástí prohlídky byla i "zobytňovaná" ulice Přímá, jejíž proměny jsou realizovány samotnými obyvateli ulice a kde byl v loňském roce obyvateli vytvořen trvalkový záhon, jehož realizace byla podpořena i grantem pro přírodní zahrady Nadace Partnerství," píše se v charakteristice zahrady na speciálním webu Víkendu přírodních zahrad.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist