Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Výroční koncert saxofonového souboru SaxWork Quartet

 VIMPERK - 11. června 2018 - 13:46 - SaxWork Quartet si připomíná páté narozeniny a téměř na den přesně je ve čtvrtek 7. června oslavil v sále Městského kulturního střediska ve Vimperku.

 Text a foto: Ladislav Beran

   Toto profesionální jihočeské saxofonové kvarteto pod uměleckým vedením jedné z nejlepších saxofonistek nejen v tuzemsku Kateřiny Pavlíkové dozrálo k dokonalosti.

   Z malého miminka se stává mistr a dámy Kateřina Pavlíková, Magdaléna Malíková, Magdaléna Křepelová a mladý muž Stanislav Tischler jej vytáhly k vynikajícím hudebním výsledkům doma i v zahraničí. Originální repertoár, který tvoří úpravy klasické i moderní hudby pro jednotlivé saxofony, je vždy ojedinělým a hlubokým zážitkem.

   Vimperský koncert měl dvě části, kdy ta první patřila českým hudebním velikánům, Antonínu Dvořákovi, Bedřichu Smetanovi, Leoši Janáčkovi a Bohuslavu Martinů. V té druhé části přišel Uherský tanec, filmová hudba jako Pomáda, či muzikál Kdyby tisíc klarinetů. Byl to opět velký zážitek, posluchači si vytleskali přídavek a děkovalo se dlouho.

   Co dodat na závěr? Že v druhé části si dámy převlékly šaty za zajímavý, pěkný, modrý komplet a jen Stanislav zůstal u své bílé, a též to, že v této části vystoupila Anna Kurzová, pro kterou to byl jistě krásný zážitek.

   Milé dámy a mladý muži, děkujeme vám za krásný zážitek! A přejeme hodně úspěchů na další zahraniční štaci v Záhřebu, kde budete brzy reprezentovat na saxofonovém sympóziu.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist