Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 FOTO: Volary teď mají skoro o půl stovky malých čtenářů více

 VOLARY - 9. června 2018 - 8:56 - Král Knihoslav přijel do Volar z daleké země Knihomoly, aby zde pasoval na čtenáře prvňáčky. Knihovnice Ladislava Škrnová a Marcela Zvonková přivítaly tři první třídy základní školy. V úvodu si všichni připomněli školní rok v knihovně.

 Text a foto: Ladislav Beran

   "Setkávali jsme se u nás v knihovně a mnohé se naučili a vyrobili a ve škole jste se zásluhou svých paní učitelek naučili číst." Paní knihovnice Laďka přečetla slib čtenáře a za zvuku královské Fanfáry přišel král Knihoslav. Krásně se uklonil a pozdravil nové čtenáře.

   V úvodu řekl. "Přijel jsem z daleké země Knihomoly, kde knih je nedohledno a čtenářů ještě více. Do Volar jsem přijel rád, neboť zde noví čtenáři prý hodně vědí a já je budu dnes s radostí pasovati a do společnosti čtenářů přijmu.“

   Následoval slavnostní akt pasování, s pokleknutím a mečem poklepáním na obě ramena a se slovem slibuji. Bylo pasováno čtyřicet sedm nových čtenářů, kteří získávají jako bonus celoroční půjčování knížek v knihovně zdarma. Děti si odnesly domů na památku dnešního dne kalendář, který si v knihovně po dobu roku vytvářely, List pasování na čtenáře a zajímavou knížku Bráchova bota - to aby měly na prázdninách co číst.

   Na závěr zástupkyně ředitele základní školy ve Volarech pro první stupeň Jana Fistrová poděkovala kolegyním pedagožkám za skvělou práci a knihovnicím za krásný školní rok a předala všem voňavou růži.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist