Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Hus Muž nabízí u Křišťanováku i dětské závody. Právě dnes

 KŘIŠŤANOVICE - 5. května 2018 - 7:13 - Dnes, v sobotu 5. května, se koná u Křišťanovického rybníku druhý ročník závodu Hus Muž. Kromě dospělých, pro které je připraven terénní duatlon, si mohou zazávodit i děti. Mimo soutěží se mohou těšit i na zajímavé atrakce!

 Připravil: Zdeněk Přibyl, foto: Václav Pancer

   Prvním dílem odstartuje český pohár duatlonovým závodem Hus Muž. Pro dospělé účastníky si pořadatelé připravili dvě délky tratí. Dlouhý závod se koná na tratích 3 km běh, 24 km horské kolo a 8 km běh. Kratší trať má distance 3-12-3. Na oba závody se mohou zájemci stále hlásit na www.husmuz.cz nebo přímo na místě dnes, 5. května. Není nutná jakákoli licence a pořadatelé slibují, že tratě zvládne i duatlonový začátečník. K závodům pod taktovkou rodiny Pilouškových ale pravidelně patří i dětské závody. Ty letos navíc doplní několik zajímavých atrakcí.



   „Protože se závody konají už v květnu, a to bývá někdy ještě chladněji, tak jsme se, na místo triatlonu nebo duatlonu, rozhodnuli pro dětské závody v běhu, “ vysvětluje Michal Piloušek, ředitel závodu.

   Pro různě staré děti jsou připraveny různě dlouhé tratě. Nejmenší předškolní děti do 6 let budou muset zdolat 200 metrů, kdy si vyzkouší stejnou cílovou rovinku, kterou poté odpoledne poběží do cíle i dospěláci. Děti od 6 do 9 let budou muset zvládnout 500 metrů po krosové trati, která děti zavede i na louky okolo pláže. Starší ročníky mezi 10-11 lety už si budou moci vyzkoušet i trať lesem, která bude měřit 1 kilometr. Nejstarší kategorie 12 – 13 a 14 – 15 let už budou absolvovat 2 kilometry v lesích okolo Křišťanovického rybníka.

   Pro každého v cíli bude připravena originální dřevěná medaile a sladkosti. Ti nejlepší si navíc na pódiu převezmou diplomy.



   Kromě závodů bude pro děti po celý den připraven doprovodný program. „Na místě bude skákací hrad od našeho partnera firmy Ford,“ potvrzuje Piloušek. Další zážitky pro nejmenší návštěvníky připravili majitelé Boudy u Josefa. Bude možnost si vypůjčit loďku, zahrát míčové hry na nově vypískovaném hřišti nebo pod dohledem dospělých zahrát ruské kuželky. Na pláži byl navíc o uplynulém víkendu rozhrnut nový písek a voda v rybníce už má solidních 18 stupňů celsia.

   Pro dětské hry je tedy vše připraveno. Rodiče a fanoušky triatlonu bude jistě zajímat i občerstvení v Boudě u Josefa. V nabídce bude kompletní sortiment alko i nealko nápojů, pizza nebo párky v rohlíku. Hlady ani žízní tedy určitě níkdo nebude.



Začátek programu je plánován na 8:00 hodinu ranní, kdy začíná prezentace účastníků pro dospělý i dětský závod. Děti poté začínají závodit v 9:00, kdy starty budou postupovat od nejmladších po starší děti. Přesný soupis kategorií i délek tratí lze najít na www.husmuz.cz. Vyhlášení vítězů dětských závodů následuje ihned po doběhu poslední kategorie, přibližně v 10:30.

   V 11:30 poté startuje hlavní závod dospělých, který bude ukončen slavnostním vyhlášením vítězů v 16:00. Poté bude zábava pokračovat opékáním špekáčků, grilováním a koncertem kapely Buczech Blues, který začíná v 17:00.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist