Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 FOTO: Spisovatel Tomáš Přibyl podepisoval Pětidomí u Müllerů

 PRACHATICE - 5. května 2018 - 7:17 - Svoji třetí knihu - po dvou autorových povídkových prvotinách jde tentokrát o detektivní román Pětidomí - podepisoval spisovatel Tomáš Přibyl ve středu 2. května odpoledne v prachatickém Knihkupectví Müller pod Dolní branou.

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

   Kniha Pětidomí vyšla Tomášovi, který má za sebou všestrannou novinářskou praxi a je i schopným fotografem, v největším českém nakladatelském domě Albatros Media, konkrétně v jednom z jeho nakladatelství Motto. Nakladatel ji zařadil také do kategorie české prózy, a to proto, že v ní nejde jen o pátrání a vyšetřování, při kterém jeden z vyšetřovatelů bojuje o život, ale taky o nastavení zrcadla dnešní době a společnosti.

   Pětidomí není román od začátku plný mrtvol. „Napětí tu v žádném případě nechybí, jen nemá tu povrchní akční podobu, jakou dnes často v detektivkách dostává,“ říká Tomáš Přibyl. Na začátku stojí hlavní vyšetřovatelka Věra Kostohryzová po kotníky v blátě a prohlíží si v mlhavém podzimním dni auto, kterým zmizel pachatel loupežného přepadení. A ona ho musí najít v okolních pěti domech. Společně s mladým poručíkem Tomášem Kabátníkem, kterého zaučuje, tak vstupuje do životů několika lidí, kteří se s tím, jaký mají osud, vyrovnávají každý po svém…

   Při autogramiádě doprovázela autora jeho dcera, maturující studentka Kateřina, která ho při tvorbě knihy velmi podporovala.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist