Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Závod v terénním triatlonu Xterra se letos vrací do Prachatic!

 PRACHATICE - 16. dubna 2018 - 10:10 - Kultovní závod v terénním triatlonu Xterra oznámil svůj návrat na jih Čech! V Prachaticích a okolí se závod pojede 14. a 15. července jako světový a evropský pohár, zároveň bude kvalifikací na mistrovství světa. Informoval o tom šéf přípravného týmu Michal Piloušek.

 Připravil: Zdeněk Přibyl, foto: Václav Pancer

   Novinkou ale bude především rozsah akce, která bude kromě triatlonu ve dvou dnech nabízet například kulturní festival, dětský herní park, gastronomické hody a samozřejmě také další závody na kratších tratích nebo dětské soutěže.

   Po dvouleté pauze oznámil tým okolo Michal Pilouška návrat k pořádání  velkých triatlonových závodů. V loňském roce už leccos naznačil menší triatlon Hus Muž, který si rychle získal fanoušky, kteří volali i po návratu prestižního poháru Xterra. „Potřebovali jsme si odpočinout, načerpat síly, motivaci a nápady. V neposlední řadě jsme hledali model financování, který bude odpovídat plánovanému růstu našich závodů.“ vysvětluje Michal Piloušek.

   Letošní edice Xterry bude samozřejmě oslavou jubilejního patnáctého ročníku, závod se poprvé konal už v roce 2002 v Hluboké nad Vltavou. Ale především bude pojata zcela jiným způsobem. „Naší ambicí je udělat z Xterry společenskou událost. Přibude spousta doprovodných akcí, koncerty, dětské hry, předváděčky sportovního vybavení, exhibice, ale také třeba relaxační zóna. Chceme, aby program bavil i ty, kteří třeba neholdují traitlonu.“ představuje nové pojetí Michal Piloušek.

   Závodní program nabídne znovu širokou škálu tratí pro děti i dospělé.
V sobotu 14. července se bude odehrávat sportovní část programu přímo u Křišťanovického rybníka. V dopoledních hodinách budou závodit děti v pravém terénním triatlonu. Odpoledne potom proběhne závod Xterra Sprint, který je díky jednodušším a výrazně kratším tratím vhodným prvním triatlonem pro nováčky. Sobotní večer potom bude patřit slavnostnímu zahájení Xterra Czech na prachatickém Velkém náměstí. Kromě představení největších favoritů se mohou diváci těšit i na velký koncert, jehož hlavního interpreta zatím pořadatelé tají.



   Nedělní ráno 15. července bude patřit znovu dětem. Na Velkém náměstí a v centru města budou připraveny tratě běžeckých závodů Xterra KIDS Run.V jedenáct hodin u Křišťanovického rybníka je v plánu start hlavního závodu Xterra Czech. Délky tratí (1,5 km plavání, 32 km horské kolo a 10 km běh) zůstávají stejné, ale trať dle pořadatelů nabídne spoustu novinek.

   Depo závodu, centrum pro diváky a cíl zůstávají na Velkém náměstí v Prachaticích, kde také proběhne večerní vyhlášení výsledků a koncerty. V areálu Parkán připravují pořadatelé zábavní park pro děti, které se mohou těšit na nafukovací atrakce, hry a další zábavu. Poštovní ulice bude patřit relaxační zóně, kam pořadatelé pozvou oblíbené foodtrucky a samozřejmě také místní producenty. Po celém centru města budou rozesety další stánky se sportovní a lifestylovou tématikou.



   Kdo by si chtěl vyzkoušet svoji formu a poznat část tratě české Xterry, může zkusit závod Hus Muž, který se koná 5. Května v okolí Křišťanovického rybníku.

   Kompletní propozice a informace o závodě najdete na webu www.xterra.cz, ale také na Facebooku nebo Instagramu „xterraczech“.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist