Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 OBRAZEM: Netolické muzeum vystavuje vítězné pohlednice

 NETOLICE - 7. dubna 2018 - 16:02 - Ve výstavní síni netolického Muzea JUDr. Otakara Kudrny byla v úterý 3. dubna otevřena letošní první výstava nové sezóny. Ve spolupráci s Českou pohádkovou akademií z.s. je věnována hlavně krásným pohlednicím.

 Text: Jiřina Petrášková, pracoviště infocentra netolického muzea, foto: Zdeněk Přibyl, PRACHATICKOnews.cz

   Vystavené pohlednice jsou z 21. ročníku soutěže O nejhezčí pohlednici České republiky, další pak z 5. ročníku soutěže Kapesní kalendářík a 4. ročníku soutěže o Turistickou vizitku ČR. V Netolicích je to letos už 6. ročník dubnové výstavy pohlednic.



   Soutěž o nejhezčí turistickou pohlednici ČR se konala letos v lednu. Vybíralo se ze 154 kusů pohlednic zaslaných do soutěže. Byly hodnoceny ve dvou kategoriích - jednoobrázkové a složené z více snímků.



Vítěznou jednoobrázkovou pohlednicí se stal Ještěd, z víceobrázkových získala vítězství pohlednice Hořic. Autory vítězných snímků jsou fotografové Ladislav Renner a Robert Průcha. Prostřednictvím pohlednic, které zachycují krásy přírody a památky regionu, si můžete „pocestovat“ takřka po celé republice.



   Výstava potrvá do 11. dubna. Přístupná je v otevírací době muzea – infocentra, pondělí a středa 9 – 12 a 13 – 17 hodin, úterý, čtvrtek a pátek 9 – 12 a 13 – 16 hodin. Vstupné je v den zahájení výstavy zdarma, v ostatní dny 10 korun. Bližší informace dostanete na telefonních číslech: muzeum 388 324 251, infocentrum 380 421 268, nebo je najdete na webu: www.muzeumnetolice.cz.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist