Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Prachatice výrazně zabodovaly v krajské soutěži ZLATÝ ERB

 ČESKÉ BUDĚJOVICE/PRACHATICE - 6. března 2018 - 15:12 - Dnes, v úterý 6. března, byla v Českých Budějovicích vyhodnocena krajská soutěž o nejlepší webové stránky ZLATÝ ERB. Město Prachatice v ní zaznamenalo cenný dvojnásobný úspěch. PRACHATICKOnews.cz o tom informovala Hana Brožková z kanceláře hejtmanky Jihočeského kraje.

 Text: Zdeněk Přibyl, foto poskytl Radek Šíma z kanceláře hejtmanky Jihočeského kraje

   Jedná se o 20. ročník soutěže o nejlepší webové stránky měst a obcí Jihočeského kraje a nejlepší elektronické služby měst a obcí.  V kraji bylo podáno celkem 20 projektů ve 4 kategoriích. Ceny vítězům jubilejního ročníku předával na slavnostním ceremoniálu na Krajském úřadě Jihočeského kraje krajský radní Antonín Krák. Prachatickou výpravu vedl místostarosta města Jan Klimeš.

   Držitelem Zlatého erbu v kategorii měst se stal Tábor, druhé místo obsadil web města Prachatic http://www.prachatice.eu. V kategorii  Smart City a nejlepší elektronická služba jsou hned dva vítězové a to navigační systém parkování v Písku a interaktivní mapa míst s kontejnery na tříděný odpad v Prachaticích (zde).

   „Elektronika a webové portály se staly nedílnou součástí komunikace obcí a měst s občany a jsem velice ráda, že jsou tyto portály čím dál lepší. Dokonce i malé obce jsou schopny udělat krásné a nápadité aplikace, což se ukázalo právě díky této soutěži,“ uvedla hejtmanka Ivana Stráská.

   Šance Prachatic na úspěch v celostátním kole, kam postoupily jako vítěz kategorie Smart city a elektronická služba, vidí krajský radní Antonín Krák spolu s dalšími vítězi jihočeského kola jako nadějné na dobré umístění.

   Vybrat vítěze nebyla podle předsedy poroty Petra Vobejdy z Krajského úřadu Jihočeského kraje lehká práce. Uvedl mimo jiné, že se porota rozhodla vzít při hodnocení v úvahu hlavně to, jak se na webových stránkách orientuje běžný občan.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist