Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Volarští senioři ze Svazu tělesně postižených bilancovali

 VOLARY - 28. února 2018 - 22:46 - V pátečním podvečeru 23. února po dvanácti letech ukončil svou činnost na postu předsedy Svazu tělesně postižených ve Volarech Augustin Sobotovič. Ten vedl podle celé členské základny svaz velmi dobře a zodpovědně.

 Text a foto: Ladislav Beran

   Výroční schůze bilancovala uplynulé období, které bylo velmi plodné a na akce bohaté. V úvodu uctili zdravotně postižení kolegy, kteří již na ně shlíží tam ze shora. Augustin Sobotovič přivítal na jednání starostku města Martinu Pospíšilovou a místostarostu Ladislava Touše, kteří pravidelně zdravotně postižené přichází pozdravit.

   Ve zprávě o činnosti odstupující předseda vyhodnotil uplynulý rok. "Byli jsme v lázních, na výletech, v Týně nad Vltavou na otáčivém hledišti, pekli jsme vuřty a uspořádali Mikulášskou zábavu. To vše bylo pěkné, hlavně se nám již několik let daří připravit pro kolegy, kteří nemohou na Mikulášskou, rozvést jim dárky do domovů," uvedl Augustin Sobotovič.

   Po bilancování přišly zprávy o hospodaření a revizní komise. Následovala volba předsedy. Ta byla veřejná a celá členská základna si za nového předsedu zvolila Svetozára Hargaše. Ten poděkoval panu Sobotovičovi za vše, co pro členy a celou základnu udělal, a dodal, že se bude snažit pokračovat v tom, co on začal. Poté předali odstupujícímu předsedovi dárkový koš a ostatní mu poděkovali potleskem ve stoje. "Za toto krásné gesto vám děkuji a vehnali jste mně slzy do očí," řekl na závěr Augustin Sobotovič.

   Na závěr diskuse poděkovala všem za to, co pro město dělají a jak se o vše dobře starají, Martina Pospíšilová. "My na vaše jednání chodíme rádi a děkujeme za pozvání. Vždyť vy jste určili ráz města, začali jste jeho budování a vy jste nám nechali ten nejlepší dar, na který moje i ostatní generace musí navázat," uvedla starostka.

   Poté předala společně s Ladislavem Toušem dar Augustinu Sobotovičovi za jeho dlouholetou a plodnou práci v čele volarských tělesně postižených občanů.

   Po oficiální části zahráli volarským seniorům kamarádi Kůrovci z Kašperských hor.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist