Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Mladí fotografují památky. Světová šance pro žáky a studenty

 VIMPERK - 22. února 2018 - 14:53 - Soutěž Mladí fotografují památky, která je určena pro žáky a studenty základních a středních škol, je dnes jedna z největších světových akcí pro mladé na poli kulturního dědictví. Informoval nás o ní vedoucí odboru školství, kultury a cestovního ruchu vimperské radnice Zdeněk Kuncl.

 Připravil: Zdeněk Přibyl

   "Účastníci svojí tvorbou vyjadřují hlavní myšlenky Dnů evropského dědictví. Akce má podpořit zájem a znalosti našeho kulturního dědictví, znalosti historických budov a zahrad, venkovských a městských krajin, uznávané památkové hodnoty či neobvyklé krásy. Soutěž není pouhou fotografickou akcí, ale spíše zážitkem spojeným s uměleckým a památkovým dědictvím," uvedl Zdeněk Kuncl.

   Rada Evropy, která je vyhlašovatelem, stanovila pro soutěž tato kritéria: Téma - architektonické dědictví, účastníci - mládež navštěvující školní zařízení, věkový limit - 21 let.

   Uzávěrka pro zasílání soutěžních fotografií je 19. března 2018. Účastníci vkládají fotografie na webové stránky historicka sidla.cz, kde jsou také k dispozici informace o soutěži. Každý může vložit maximálně tři soutěžní fotografie.

   Vítězové národního kola soutěže budou slavnostně vyhlášeni u příležitosti Mezinárodního dne památek a sídel na Pražském hradě ve Španělském sále 17. dubna a postupují do mezinárodní soutěže.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist