Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 FOTO: Už osmý Bázumský pohár odstartoval na Kubově Huti

 KUBOVA HUŤ - 25. ledna 2018 - 4:03 - Tam, kde jsme poslední ročník Bázumského poháru lyžařských obřích slalomářů skončili, tam jsme v sobotu 20. ledna letošní osmý začali. Vytrvalé sněžení nebralo konce, a tak v 1000 metrech nad mořem to byl nejtěžší závod ze všech ročníků.

 Text a foto: Ladislav Beran

   Vzorně připravená, byť rychle zasypaná, trať nabídla 20 branek obřího slalomu s nesnadnou technickou pasáží před cílem. Na Obrovci jde o tradiční místo a specialitu domácích tvůrců tratě. Padesát závodníků se na ni vydalo. Prohlídka tratě pluhem a tradiční had jsou testem a zároveň orientací, kudy se pojede. Již tradičně - první kategorie rodič a nejmladší závodník - i to je specialita Bázumského poháru.

   Dvě kola uběhla velmi rychle a zejména časy nejstarších byly vynikající. Tentokrát to byl závod děvčat, kterých bylo o dost víc než chlapců. Tak pánové co říkáte tomu, abyste nazuli přeskáče a děvčatům ukázali, že i vy carving zvládáte?!

   Nejstarší děvčata se perfektně poprala i s nástrahou techniky, jen jedna vypadla v tradičně předcílové zavřené pasáži. Tuto část by si měli domácí nechat patentovat, neboť i letos - byť hned v úvodu - museli závodníci ukázat, že si vše prohlédli pořádně. To nic Katko, příště dáš, pobídly ji i soupeřky v cíli. Velmi zajímavý byl bratrský souboj bratří Sochorových z Vodňan, který vyzněl lépe pro Aleše.

   Závod se i přes vytrvalé sněžení vydařil, poděkování patří pořadatelům ze SKI areálu na Kubově Huti, starostovi Ing. Zbyňkovi Klosemu, všem co pomáhali na trati, časoměřičům ze Strakonic a vedení závodu.

   Ceny předávali Ing. Zdeňka Lelková, ředitelka mikroregionu Horní Vltava Boubínsko, starosta Ing. Zbyněk Klose, Ladislav Vykydal a Petra Průšová ze Ski areálu Kubova Huť.

   Vítěze v jednotlivých kategorií to potěšilo a ostatní též, neboť Bázumský pohár nemá poražené. Každý, kdo k nám zavítá, je vítězem, neboť nazul přeskáče, spustil se brankami dolů v kterémkoli ski areálu když předtím odešel od PC, vydržel zimu, sníh i ostré slunce a hlavně našel nové kamarády a parádně si zazávodil - a o to nám všem jde.

   A zde jsou jména nejlepších z Kubovy Huti: Nejmladší kategorie děvčata K1 - Sára Valíčková z Volar, kategorie K1 chlapci nebyla obsazena, kategorie K2 chlapci - Sajfrid Ondřej ze Strakonic, kategorie K2 děvčat - Sofie Vykydalová, Kubová Huť, děvčata K3 - Staffová Jana z Písku, chlapci K3 -  Aleš Sochor z Vodňan, děvčata K4 - Michaela Šulecová z Prachatic a v kategorii K4 zvítězil Vojtěch Oswald z Prahy.

   Příští závod Bázumského poháru se pojede už v sobotu 27. ledna na sjezdovce ve Strážném.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist