Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 OBRAZEM: Pohledem z kokpitu vozidla silničářů z Prachatic

 ŠUMAVA - 20. ledna 2018 - 10:36 - S šoférem jednoho z vozidel Správy a údržby silnic (SÚS) Prachatice Jaroslavem Šturmou jsem měl v pátek 19. ledna možnost být u toho, když upravoval silnici v této části Šumavy. Mezi Blažejovicemi, Lenorou, Hliništěm, Českými Žleby, Stožcem a opět Českými Žleby do Volar.

 Text a foto: Ladislav Beran

   Blažejovice, úsek, kde se nesolí před mostem přes Blanici a stejný úsek, kde se nesolí od křižovatky Soumarský most Lenora až před železniční přejezd v Lenoře, na jedničce náročná místa, zejména úsek lenorský, ten svádí i k rychlé jízdě, a současný "tankodrom" je velmi nebezpečnou překážkou, tak nohu z plynu i brzdy a opatrnost je na místě. Jde o úseky, kde i přes častou údržbu nelze zcela odstranit zmrazky a led tak, aby to bylo ku prospěchu silničního provozu.

   Komunikace mezi Hliništěm, Českými Žleby a Stožcem - to je už pravá Šumava. Radlice odklízí ze silnice sníh a na mnoha místech i sněhové jazyky, které sem hrne vítr z hájů i niv. Stožecké zatáčky, most a zase  zpátky. V Českých Žlebech na parkovišti, kde se vozy SÚS otáčí, odkrývá část vozidla pod závějemi, abychom kolega i já ráno viděli, že je zde auto. Sjíždíme kolem stanice místního SKI areálu dolů k Soumarskému mostu a za tmy se vracíme do Volar.

   "Dnes to byla už klidovka, ale na včerejšek a hlavně v noci na středu 17. ledna to bylo pravá šumavská divočina" poznamenal k tomu řidič SÚS Jaroslav Šturma.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist