Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Ne všechny zásahy hasičů byly v roce 2017 skutečně vážné...

 PRACHATICKO - 9. ledna 2018 - 9:21 - "Snad všichni víme, že práce hasičů je velmi odborná, často nebezpečná a vysoce náročná. Jde o  záchranu života, zdraví a majetku, ať už při dopravních nehodách, požárech či větrných kalamitách. V naprosté většině případů tomu tak zcela určitě bylo i v uplynulém roce 2017, " napsala nám mluvčí Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje Vendula Matějů. Pak ale přeladila na veselejší notu. 

 Připravil (zp)

   Hasiči podle jejích slov však řešili nejen dramatické či dokonce tragické situace, ale některé jejich zásahy byly kuriózní nebo by mohly přinejmenším vzbudit na tvářích úsměv. Vybrali jsme pro vás alespoň dva z našeho regionu a předkládáme vám je v původní úpravě tak, jak je my dostáváme od HZS Jihočeského kraje.

Středa 8. února

10:55 Záchrana zvířete – V obci Hracholusky, části obce Žitná, vyprostila profesionální jednotka ze stanice Prachatice společně s veterinářem kočku, která si skřípla nohu mezi žebrováním radiátoru. Veterinář kočku nejprve uspal a následně jí tlapku uvolnil.

Středa 28. června

13:47 Technický zásah – K osobnímu automobilu, ze kterého jde kouř, vyjeli ve Vimperku místní profesionální hasiči. Průzkumem zjistili, že kouř jde ze zatažené ruční brzdy.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist