Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Vimperští a vítězný diplom. Opět nejlepší v třídění odpadů!

 VIMPERK - 7. ledna 2018 - 12:19 - Další vítězství v řadě si připsali obyvatelé Vimperka v celokrajské soutěži obcí a měst Jihočeši třídí odpady 2017 v kategorii měst nad 7 tisíc obyvatel. Zmíněná řada čítá již pět vítězství.

 Text: Zdeněk Přibyl

   K prvnímu místu náleží šek v hodnotě 24 tisíc korun. Za ty by pracovníci odboru životního prostředí chtěli připravit akci pro veřejnost, kde by představili odpadové hospodářství města a možná i dojde na nějakou akci pro školy a jejich žáky.

   Soutěže se každoročně zúčastní všechny obce zapojené v systému EKO-KOM v Jihočeském kraji. Hlavním hodnotícím kritériem je výtěžnost vytříděného papíru, plastu a skla na jednoho obyvatele.

   „Počítal jsem s dobrým umístěním našeho města, ale opětovné vítězství mě velice mile překvapilo. Děkuji všem třídícím Vimperákům a věřím, že se i nadále budeme zlepšovat a množství vytříděného odpadu se bude zvyšovat,“ vzkazuje Josef Kotál, vedoucí odboru životního prostředí MěÚ Vimperk.

   Jednou z odměn pro občany je, že díky dobrému třídění může město Vimperk ponechat poplatek za odpady i pro rok 2018 ve stejné výši a to již desátý rok. V soutěži, kterou pořádá Jihočeský kraj a společnost EKO-KOM je Vimperk vítězem již po páté za sedm let.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist