Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 OBRAZEM: Nově otevřený Saunový svět ve Volarech je šlágr

 VOLARY - 30. prosince 2017 - 7:21 - Těsně před Vánocemi byl ve Volarech otevřen Saunový svět. Starostka Volar Martina Pospíšilová a ředitelka Sportovních zařízení města Eva Dočekalová přestřihly pásku a Saunový svět zpřístupnily veřejnosti. Zájem o něj byl obrovský. Hned první den navštívily sauny na čtyři desítky zájemců a moc se jim líbilo.

 Text a foto: Ladislav Beran

   Po slavnostním otevření následovalo poděkování ředitelům firem Rekon Insta a Oto Elektro za rychle zvládnutou akci a mohlo se jít na ukázku. Tři sruby a stávající sauna tvoří zajímavý komplex pod nebeskou klenbou. Volarští otužilci a zájemci o zdravý životní styl dostali krásný vánoční dárek.



   Sauna je původní finské slovo označující malé stavení nebo místnost, která se po vytopení používá jako ohřívárna při saunování. Vnitřek sauny je velmi dobře izolovaný od okolí a vykládaný dřevem, které působí dobře na psychiku člověka.



   V saunových kamnech se obvykle topí dřevem, ale velmi častá jsou elektrická kamna, zejména v bytech. Někdy je možno se setkat i s naftovými kamny.



   Primitivní sauna může fungovat i bez použití saunových kamen. Základem je opět dobře izolovaná stavba, která je ale vytápěna kameny, rozžhavenými venku v otevřeném ohni. To je nejspíš i původní princip vytápění sauny.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist