Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Do volarské knihovny zavítala spisovatelka Ivona Březinová

 VOLARY - 3. prosince 2017 - 10:12 - Setkání s Ivonou Březinovou se uskutečnilo ve volarské knihovně pro žáky třetích tříd, jimž jsou zejména knížky paní spisovatelky šité na míru.

 Text a foto: Ladislav Beran

   Ivona Březinová je patronkou nadačního fondu Alzheimer. To je velmi nebezpečná nemoc, která se může stát epidemií našeho století. K boji s touto chorobou napsala knížku Lentilka pro dědu Edu, kde malý Honzík a celá jeho rodina si myslí, když pradědeček začal zapomínat, nebo se ztratil, že jde o sklerózu, ale bylo to horší.

   Zprvu se všichni domnívají, že je to skleróza, která patří k věku, ale posléze se zjistí, že dědeček trpí Alzheimerovou chorobou. Malý čtenář čte, aniž by byl poučován, a na pozadí vyprávění si uvědomí, že takový problém existuje, nebo to dokonce už možná zná ze svého okolí. Vyprávění mu pomůže v nahlížení na tuto nemoc a v umění s takto nemocnými lidmi jednat. K této knize byla hlavní část diskuse. Za zmínku stojí to, že tato kniha má i podobu CD a je určena dospělým pod názvem Trenky přes kalhoty.

   Ivone Březinová představila dětem i své další knížky, kterých je k letošnímu roku rovná stovka. Ta stá se jmenuje Nevinná lavina a je ze série GO. V závěru odpověděla na dotazy, kde se děti dozvěděly, že její nejmilejší pohádky jsou od Václava Říhy a nejoblíbenější pohádková postava je Popelka.



   Za besedu děkují děti společně s knihovnicemi Ladislavou Škrnovou a Marcelou Zvonkovou a s učitelkou Miroslavou Gajdošovou.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist