Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Silnici Češňovice - Němčice po rekonstrukci otevřou ve středu

 ČESKÉ BUDĚJOVICE/PRACHATICE - 14. listopadu 2017 - 17:50 - Ve středu 15. listopadu se pro řidiče znovu otevře úsek silnice Češňovice - Němčice na trase České Budějovice - Vimperk, či chcete-li Vimperk - České Budějovice. Stane se tak po rekonstrukci, která končí o tři týdny dříve, než se plánovalo. Potvrdil to krajský radní Jihočeského kraje pro dopravu Jiří Švec.

 Připravil: Zdeněk Přibyl, fotografie poskytla EUROVIA CS

   „Díky skvělé spolupráci všech zúčastněných stran a nasazení našich pracovníků se nám podařilo předat do užívání rekonstruovanou silnici II/145 o 21 dní dříve, než se původně předpokládalo. Místem tedy od středečního rána budou moci řidiči projíždět již bez omezení,“ sdělil Pavel Vrba, ředitel českobudějovického závodu EUROVIA CS, který rekonstrukci provedl pro Správu a údržbu silnic Jihočeského kraje (SÚS JčK).  

   Jak nás informoval Radek Šíma z Kanceláře hejtmanky Jihočeského kraje, oprava úseku silnice o délce 5,9 kilometru si vyžádala náklady více než 87,5 milionu korun. „Jedná se o letošní finančně nejnáročnější stavbu SÚS JčK, přičemž téměř 90 procent bylo spolufinancováno z fondů Evropské unie, konkrétně z Integrovaného regionálního operačního programu," doplnil krajský radní Jiří Švec.

   Vlastní rekonstrukce podle jeho slov spočívala v odfrézování a lokální sanaci porušených vrstev vozovky. „V úseku o délce zhruba 1,2 kilometru bylo nutné vrstvy vozovky vyměnit a zesílit a na zbylých 4,7 kilometru komunikace jsme provedli recyklaci spodních vrstev vozovky za studena,“ upřesnil krajský radní pro dopravu.

   Úprav se dočkaly autobusové zastávky a křižovatky včetně 42 sjezdů, přibyla nová svodidla. V celé délce stavby pak bylo mimo jiné obnoveno svislé a vodorovné dopravní značení a silnice dostala i nová svodidla. Vše s cílem vyhovět předpisům a posílit bezpečnost silničního provozu.

   Ředitel SÚS JčK Jan Štícha v souvislosti s tím připomněl, že práce na rekonstrukci komunikace v úseku Češnovice – Němčice doprovázely komplikace spojené s vedením objízdných tras. „Na jejich uvedení do bezvadného stavu budeme proto nyní klást velký důraz,“ uzavřel Štícha. Bude to třeba, protože poškození je na některých místech citelné až nebezpečné pro další provoz.

   Co je však stejně důležité, je to, že končí doslova martyrium šoférů při projíždění objízdné trasy Netolice - Podeřiště k silnici Vodňany - České Budějovice. Na poměrně úzké objížďce se stala celá řada nehod, střetů osobních aut či dodávek zejména s kamiony. V minulých dnech se za Podeřištěm ještě jeden z kamionů převrátil na bok a z auta vytekly pohonné hmoty. Mnozí řidiči si tuhle objížďku budou dlouho pamatovat...

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist