Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 OBRAZEM: Zimní festival adrenalinových filmových dokumentů

 VOLARY - 14. listopadu 2017 - 8:08 - Ve společenské místnosti městského hotelu Bobík se v prvním listopadovém týdnu promítalo.
Martina Janda měl na starost zimní část známého filmového festivalu adrenalinových dokumentů. Zima to byla hlavní náplň. Osm filmů, losování knižních cen a dobrá nálada mezi čtyřicítkou diváků.

 Text a foto: Ladislav Beran

   V úvodu Martin Janda poděkoval Petru Čmerdovi za to, že festival do Volar před osmi let dovezl, a ten se stal pro Volarské nezbytnou součástí jejich života.

   První část - zima, sníh, lidé a překonávání sama sebe - nabídly filmy Dog Power, Pocit viny a Výstup na Linkin Sár, tedy horu v Himalájích. Ta sice nemá nad osm tisíc metrů nad mořem, ale stojí za to ji zdolat.

   O přestávce se vylosovalo deset výherců, kteří si odnesli domů knihy. . Losování se ujali pánové Janda a Čmerda, tedy zakladatel a pokračovatel výborné akce.

   Obyčajní chlapci, příběh slovenských skialpinistů, v době jeho začátku byl obdivuhodný a slovenští vítězové nadchli, Ven (Ca) horal z Krkonoš překonal sedm set kilometrů v závodě Yukon Artic Ultra. Skvělý film Pocit viny film ukázal na Grónsko, pojednával o skialpinismu z jeho druhé nejvyšší hory Mont Forel. Pohádka Johnyho Shockleeho a Ski free dom. Oba filmy měli něco společné, ale závěrečný ukázal na to se, jak se v Pákistánu vychovávají sjezdaři pro zimní olympiádu 2022.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist