Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 FOTO: Vernisáží zahájil Domov Matky Vojtěchy týden oslav

 PRACHATICE - 31. října 2017 - 9:59 - Vernisáží výstavy výtvarných prací klientů Domova Matky Vojtěchy nazvané My a náš svět začal v pondělí 30. října týden oslav pěti let existence tohoto zařízení v areálu prachatického kláštera. Zároveň tu byla otevřena výstava fotografií, které vznikly při spolupráci Domova s Montessori školou při ZŠ Národní v Prachaticích. Dnes je v Domově Den otevřených dveří.

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

   Vedoucí Domova Matky Vojtěchy Ludvík Zíma přivítal v kapli mezi hosty Hanku Rabenhauptovou z prachatické radnice a zvlášť srdečně také prapraneteř Matky Vojtěchy Hasmandové Gabrielu Kopáčkovou. Ta uvedla, že o tomto zařízení hodně slyšela a vyslovila své potěšení nad tím, že nyní poznává domov, který nese jméno její příbuzné. Popřála také všem klientům hezké dny.

   Ředitel prachatického Hospicu sv. Jana N. Neumanna Robert Huneš s radostí konstatoval, že klienti při své tvorbě obrázků používali hodně modrou a zelenou barvu. Tyto barvy jsou podle jeho slov nejpůsobivější a vyjadřují pocity klidu a spokojenosti. Za to, že to právě takto cítí, patří poděkování celému kolektivu pracovníků domova, kteří se o ně starají.

   Týden oslav 5. výročí založení Domova Matky Vojtěchy v Prachaticích, který pečuje o lidi se zvláštními druhy demence, zejména Alzheimerovou chorobou, pokračuje dalšími akcemi. Na každý den tu bude připraven zajímavý pořad, například setkání tří generací či baletní představení. Program najdete na připojeném plakátku.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist