Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Vimperští radní chtějí chytré město s výhodami i pro občany

 VIMPERK - 24. října 2017 - 14:40 -  Myšlenka chytrého města čili smart city přinese obyvatelům našeho města nové, rychlejší a komfortnější služby. Rádi bychom proto otevřeli téma technologií a jejich využití. Jak vám, tak i městu, chceme pomoci k velmi praktickým možnostem. Naším cílem je otevřená debata se všemi – píší členové městské rady z Vimperka.

 Text: Zdeněk Přibyl

   Jako první téma se podle nich nabízí přístup k vysokorychlostní síti internetu. Ta by poté mohla být prostředkem pro další přiblížení služeb města jeho občanům, i dalším, kteří by se rádi podíleli na jeho rozvoji.

   "Neuvažujeme o chytré technologii jen proto, že je to moderní. Přínos musí být hmatatelný. Často používaným modelem jsou dálkové odpočty energií a vody. Představujeme si, že bychom nejen tímto krokem jako město, ale i občané a firmy ušetřili na zdrojích. Například tím, že by bylo možné osobní kontrolou regulovat teplo či vodu bytu třeba denním sledováním," vysvětlují vimperští radní.

   Pro město by tyto technologie mohly přinést možnosti například zlepšení v oblasti bezpečnosti, požární ochrany, zabezpečení budov, odpadovém hospodářství nebo parkování, dodávají.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist