Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Z výběhu Národního parku Bavorský les v noci uteklo šest vlků

 BÖHMERWALD/ŠUMAVA - 6. října 2017 - 18:29 - V noci na pátek 6. října utekli vlci ze zvířecího výběhu Národního parku Bavorský les poblíž Ludwigsthalu, okres Regen. Jak se zvířatům podařilo uniknout, není doposud zcela objasněno.

 Z redakční pošty: Gregor Wolf, tiskový mluvčí, Nationalparkverwaltung Bayerischer Wald (Správa Národního parku Bavorský les), Grafenau, SRN

   Cizí zavinění zatím nebylo zcela vyloučeno. Správa národního parku koordinuje další kroky s policií, vládou Dolního Bavorska, Okresním úřadem Regen a Bavorským ministerstvem životního prostředí a ochrany spotřebitelů.

   "S nasazením všech možných lidských zdrojů děláme vše, co je v našich silách, abychom zvířata pochytali," řekl ředitel národního parku Franz Leibl. Za tímto účelem se pokouší vlky přilákat na žrádlo. "Pokud se to nepovede, použijeme anestetické zbraně. Poslední možností je zastřelení zvířat z bezpečnostních důvodů," doplnil Franz Leibl.

   Je podle něho vyloučené, aby tato zvířata zůstala ve volné přírodě. Krizová skupina, zřízená v Návštěvnickém centru Falkenstein v Haus zur Wildnis (Dům divočiny), koordinuje potřebná opatření.

   Z devíti vlků žijících ve výběhu zmizelo podle prvních informací šest zvířat. Tato zvířata nemají šanci ve volné přírodě dlouhodobě přežít, protože strávila celý svůj život v péči člověka. Obyvatele žádáme, aby v žádném případě vlky nekrmili, aktivně se k nim nepřibližovali a nefotografovali. Každé pozorování by mělo být ohlášeno v Haus zur Wildnis (Tel.: +49 9922 5002 0). Odborníci jsou toho názoru, že obyvatelstvu v současné době nehrozí žádné nebezpečí.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist