Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Město Prachatice a sv. Jan Neumann očima evropských malířů

 ČESKÉ BUDĚJOVICE/PRACHATICE - 3. října 2017 - 00:00 - V budově krajského úřadu Jihočeského kraje v Českých Budějovicích začala v pondělí 2. října výstava nazvaná Město Prachatice a sv. Jan N. Neumann očima evropských malířů. Představuje výběr obrazů z dvanácti ročníků mezinárodního výtvarného workshopu SALVE Prachatice. Výstava potrvá do 31. října.

 Text: Redakce PRACHATICKOnews.cz, foto: Zdeněk Přibyl

   Výstavou toho nejlepšího z každoroční dílny SALVE plní Město Prachatice, obor kultury, školství a cestovního ruchu, svůj slib a stejně jako v minulých letech propaguje díla umělců z desítky evropských zemí, vytvořená k poctě Prachatic a jejich nejslavnějšího rodáka sv. Jana N. Neumanna.

   "A jdeme ještě dál. Vybrané práce autorů SALVE Prachatice postupně putují po celé Evropě. Náš odbor připravil už jejich prezentaci v Praze, bavorském Pasově, italské Florencii, ve Vídni, ve Francii, v hlavním městě Slovenské republiky Bratislavě a další místa budou brzy na řadě. Nesmírně si vážíme spolupráce umělců a na oplátku se jim naše město snaží vytvořit pro jejich tvorbu ty nejlepší podmínky," řekla vedoucí odboru kultury, školství a cestovního ruchu prachatické radnice Jiřina Dolejšková.

   Do depozitu radnice v Prachaticích věnuje každý umělec jedno své dílo, které na SALVE vytvořil. Podle slov starosty města Martina Malého čítá tato depozitní galerie už stovku skvělých prací.

   Instalace výstavy v objektu krajského úřadu Jihočeského kraje v Českých Budějovicích se v pondělí ujaly šikovné pracovnice odboru kultury, školství a cestovního ruchu Městského úřadu v Prachaticích Vladimíra Blažíčková a Miroslava Le Guen, kterým vydatně pomáhal Luboš Tvrdek. 

   Výstavu obrazů SALVE doplnil, jak je při těchto příležitostech dobrým zvykem, opět fotograf Zdeněk Přibyl svými snímky míst spjatých se sv. Janem N. Neumannem a dokumentujícími krásu a půvab  historického města Prachatice.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist