Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Ve volarské ZŠ vyučují studenti ze šesti států světa angličtinu

 VOLARY - 27. září 2017 - 19:34 - Angličtinu vyučují tento týden ve volarské základní škole studenti ze šestí států světa. Jde o výuku v rámci projektu Edison, o který základní škola zažádala a Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy ČR ji zařadilo do programu Edison, který je organizován organizací AIESEC.

 Text a foto: Ladislav Beran

   Do Volar přijela šestice studentů z Jordánska, Číny, Gruzie, Kirgizstánu, Turecka a Ázerbájdžánu. "Jsme za to velice rádi, naše škola si dává na výuce Anglického jazyka záležet a naši žáci získávají prestižní ocenění z významných světových univerzit a loni někteří byli na výukovém pobytu přímo v Anglii. Bude to o výuce a zdokonalení starších žáků a u mladších hlavně o seznámení se s angličtinou a kde bude potřeba, jsou připraveni žáci devátých ročníků, kteří budou tlumočit," uvedl Petr Horálek, ředitel volarské základní školy.

   Zahájení se uskutečnilo v tělocvičně, kde se se šesticí studentů setkali žáci a vedení školy. Slova se ujal ředitel základní školy Petr Horálek, který je přestavil a vždy uvedl i stát ze kterého pochází. Po úvodu zazpíval pěvecký učitelský sbor studentskou a žákovskou píseň. Děti doprovodily představování spontánním potleskem a máváním vlaječkami států zemí, jejich lektorů. Na závěr zazpíval pěvecký sbor Ódu na radost - hymnu Evropské unie v Českém jazyce a šlo se učit.



   Šest stanovišť ve škole tvoří vždy jeden stát. První den přišlo na řadu představování vlastní země prezentací, při níž se volarští žáci dozvěděli o historii, kultuře, sportu, ale i obyvatelích, přírodě a dalších zajímavostech. A tak se v Ázerbájdžánu dozvěděli, jaké platidla mají a jaká je zde jejich historie, v Kyrgizstánu o přírodě a zajímavé zemi, která bývala kdysi satelitem Sovětského svazu.

   V Jordánsku, o zemi pro nás tolik neznámé, získaly děti mnoho informací jak o společnosti, tak o armádě, a slyšely i jeho národní hymnu. O Turecku toho děti mnoho věděly, a taky si společně s lektorkou zatančily. Pak přišla na řadu Gruzie, země slunce i zimy a hlavně vysokých hor, ale i kultura a zvyky této země bývalého Sovětského svazu, která je zčásti evropská a zčásti asijská, jejíž nejvyšší místem je hora Šchara vysoká 5201 metrů nad mořem. S čínskou lektorkou si povídaly o dlouhé a krásné historii a taky si žáci mohli napsat své jméno v Čínském jazyce, což bylo velmi zajímavé.



   V dalších dnech na lektory čeká nejen výuka, ale budou přijati vedením města na radnici, na den státního svátku svatého Václava společně se školáky a volarskou veřejností se zúčastní slavnostního vysvěcení dvou lip před kostelem svaté Kateřiny. V pátek potom bude závěrečné vyhodnocení a potom již odjezd a určitě s krásnými vzpomínkami na Volary a zdejší základní školu. Program je tedy pestrý a všichni si ho určitě užijí.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist