Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Den architektury v Prachaticích: Město na soutoku plus bazén

 PRACHATICE - 26. září 2017 - 9:19 - Den architektury v Prachaticích se po roce bude konat opět o posledním víkendu v září. Letošním celorepublikovým tématem je město a voda. V Prachaticích se v sobotu 30. září uskuteční dvě komentované procházky. Redakci PRACHATICKOnews.cz o tom informoval Matěj Nepustil z Prostoru Prachatice.

 Text: Zdeněk Přibyl

   "Na první komentované procházce se projdeme kolem Živného potoka. Poté se podíváme na bazén - kvality a neduhy této stavby porovnáme s dobovou i současnou stavební produkcí," uvedl Matěj Nepustil.

   Sraz pro vycházku nazvanou Prachatice - město na soutoku je ve 14:00 v ulici Nemocniční, před poliklinikou. Sledovat průtok Živného a Fefrovského potoka městem bude dobrodružství i zajímavý historický a přírodovědný exkurz – na krátkém úseku zde stály například čtyři mlýny. Stopování Fefrovského potoka dále ve městě bude pak skoro detektivní práce. Provázet procházkou budou Matěj Nepustil za Prostor Prachatice, Pavel Fencl z Prachatického muzea a Radek Štěpánek.

   Druhá komentovaná procházka nese název Prachatice - plavecký bazén.  Zájemci o ni se sejdou rovněž v sobotu 30. září v ulici U stadionu před bazénem v 15:30.

   "Plavecký bazén v Prachaticích je poměrně zajímavou stavbou. Při komentované prohlídce se pokusíme odhalit jeho neduhy i kvality a srovnat ho s dobovou i dnešní stavební produkcí zejména veřejných staveb. Provázet bude Prostor Prachatice," řekl nám Matěj Nepustil.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist