Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 OBRAZEM: Vimperský kalendář 2018 objevuje tajemné sochy

 VIMPERK - 18. září 2017 - 8:34 - Ve vimperské  kavárničce Pod skalou, která je jako stvořená pro zajímavé akce, jak řekl vedoucí odboru školství, kultury a cestovního ruchu městského úřadu Zdeněk Kuncl, se ve středu 13. září uskutečnil křest městského kalendáře pro rok 2018.

 Text a foto: Ladislav Beran

   Zdeněk Kuncl na úvod přivítal místostarostu města Lukáše Sýse a autora kalendáře Jana Tláskala. "Jsem potěšen, že potřetí za sebou se můžeme setkat v těchto krásných a vhodných prostorách pro tradičním křtu městského kalendáře. Děkuji panu Tláskalovi za ten letošní, který je nádherný a pro mnohé bude i příjemným překvapením," řekl Zdeněk Kuncl.

   Poté promluvil místostarosta Lukáš Sýs. "Ten letošní kalendář je i pro mne zvláštní, poněvadž poprvé v něm nejsou fotografie doprovázeny tématy z Boubína. Je zajímavý a hlavně objevný. Ukazuje, jaké sochy v našem městě máme. To je důvod k zamyšlení a námět na zajímavou procházku městem," uvedl místostarosta Lukáš Sýs.

   Jan Tláskal je pedagogem vimperského gymnázia, kde vyučuje umění a kulturu se zaměřením na hudbu. Zároveň učí v místní Základní umělecké školy hře na klavír. Působí také v městské Akademii třetího věku, kde předává své zkušenosti nejstarším žákům v oboru fotografie, která je společně s hudbou a Šumavou jeho velkým koníčkem.

   "Příprava letošního kalendáře byla přímo hektická, témat bylo na počátku více. Nakonec zvítězilo město a jeho sochy. Nebylo to jednoduché. Kdo zná Vimperk a jeho některé sochy, ten by potvrdil, že mají své tajemno a krásno zároveň," řekl autor kalendáře Jan Tláskal.

   Jako každá fotografie má i každá socha svůj příběh. O některých fotograf Jan Tláskal pohovořil. Tak třeba jedna z nich je umístěna na zámku, dívá se za všemi ve městě a její úsměv je vidět jak z vyšších pater domů na sídlišti, tak i dalekohledem či objektivem fotoaparátu až z Libotyně.

   Křest kalendáře potom uskutečnil autor Jan Tláskal společně s místostarostou Lukášem Sýsem vodou z jedné z vimperských kašen.

   Kalendář je opravdu pěkný a zajímavý. Ke koupi bude v Informačním centru na náměstí a dalších místech, které vimperská veřejnost zná.
V závěru se zájemcům fotograf do kalendáře podepsal a připsal i pěkná slova.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist