Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Eno-gastronomické přehlídky Sýry, ryby, zvěřina a víno nově

 PRACHATICE - 13. září 2017 - 14:24 - Už tradiční eno-gastronomické přehlídky Sýry, ryby, zvěřina a víno přicházejí letos se zásadními  novinkami. Nový je termín přehlídek, které se především kvůli termínově hodně naplněnému září přesouvají na pátek a sobotu 6. a 7. října. Novinkou druhou je organizace přehlídek, lépe řečeno - jejich rozdělení. O podrobnostem informoval dnes, 13. září, na tiskové konferenci organizátor přehlídek Michal Kočan z Prachatic.

 Text a foto: Zdeněk Přibyl, PRACHATICKOnews.cz

   "Cílem přehlídek je propagovat uvedené výrobky, podporovat jejich výrobce a zejména poskytnout návštěvním příjemnou příležitost v pohodě si vyzkoušet harmonii chutí, se kterou se sýry, ryby a zvěřina snoubí s vínem," uvedl Michal Kočan.

   Už 14. národní přehlídce Sýry a víno bude patřit pátek 6. října. Svými výrobky se na ní představí 14 mlékáren, z toho jedna už tradičně ze sousedního Bavorska.

   Eno-gastronomické přehlídky Ryby a víno a Zvěřina a víno se budou konat následující den, v sobotu 7. října. "Suroviny" na ně dodají jihočeští rybáři, Agrokomplex Šumava a Městské lesy Prachatice.

   Všechny tři přehlídky, které ve svém komplexu nemají v Čechách obdoby, doprovodí nezbytné víno z produkce tří desítek vinařů z české a moravské vinařské oblasti. Podle slov Michala Kočana se na všech dosavadních přehlídkách představilo úctyhodných 140 vinařství z uvedených oblastí.   

   Poklonu hlavnímu organizátorovi přehlídek Michalovi Kočanovi za jeho úsilí a elán, s nímž je připravuje, vyslovil na tiskové konferenci starosta Prachatic Martin Malý. Obdivuhodné podle jeho slov je, že se mu to daří ve zdejším nevinařském kraji. A o prachatických přehlídkách spojených se jménem Michala Kočana se dobře ví mezi vinaři po celé České republice. Ocenil i letošní prodloužení "otevírací doby" přehlídek do 23:00 v pátek a do 24:00 v sobotu.

   "Chci se připojit k Michalovi Kočanovi a pozvat všechny zájemce. I ty, kteří dosud víno nepijí a nevytvořili si zatím k němu vztah. Nejcennější devízou těchto přehlídek je fakt, že stejně jako víno spojují navzájem lidi," řekl starosta Martin Malý.

   O podrobnostech chystaných přehlídek vás budeme průběžně informovat. Dnes ještě dodejme, že generálním partnerem přehlídek je Město Prachatice, hlavním partnerem Agrokomplex Šumava a záštitu nad nimi převzali ministr zemědělství ČR Marian Jurečka, senátor Tomáš Jirsa a hejtman Jihočeského kraje.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist