Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Bratislavský hrad nabízí Prachatice očima evropských umělců

 BRATISLAVA/PRACHATICE - 16. srpna 2017 - 17:02 - Západní terasa galerie Bratislavského hradu na Slovensku je nyní obsazena více než  šesti desítkami obrazů zhruba 30 umělců, kteří je vytvořili v rámci mezinárodního výtvarného workshopu SALVE Prachatice. Informuje o tom Hana Rabenhauptová z prachatické radnice na webu města.

 Text: Zdeněk Přibyl, PRACHATICKOnews.cz, foto: Hanka RH+

   Vernisáže se podle jejích slov zúčastnilo několik desítek návštěvníků,  významných umělců ze Slovenska. Výstavu zahájili kurátoři Luboslav Moza a Václav Kuneš společně se starostou města Prachatic Martinem Malým. O hudební doprovod se postaral Jan Hovorka s Klarinetovým souborem Prachatice. Velký úspěch sklidila svým vystoupením zpěvačka Petra Kůsová.

   Výstava vznikla jako projekt kurátorské spolupráce Mgr. Václava Kuneše a PhDr. Luboslava Mozu. Podílely se na ní dále společnost Artem a Město Prachatice s odborem kultury, školství a cestovního ruchu v čele s vedoucí odboru Jiřinou Dolejškovou.

   Galerie v Bratislavě s výstavou SALVE Prachatice 2017 je otevřena od 12:00 do 18:00, a to do pátku 25. srpna. Více fotografií z vernisáže najdete na webu Města Prachatic zde.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist