Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Zimní zahrada nabízí Dvacet let plavení dříví ve fotografiích

 PRACHATICE - 7. srpna 2017 - 8:20 - V Zimní zahradě prachatické Nové radnice dnes začne výstava fotografií Hynka Hladíka a Zdeňka Přibyla nazvaná „20 let plavení dříví – 1997 až 2017 – 20 let česko-rakouské spolupráce“. Zve na ni Libín-S Prachatice, z.s., který je po celých dvacet let spojen s děním na březích Schwarzenberského plavebního kanálu.

 Z redakční pošty: Ing. Hynek Hladík, předseda Libín-S Prachatice, z.s. a plavební ředitel

   V roce 1997 pokročila rekonstrukce Schwarzenberského plavebního kanálu v oblasti hraničního potoka Ježová/Iglbach tak daleko, že bylo možné uspořádat v místech, kde se plavilo dřevo naposledy v roce 1916, první ukázku plavení dříví. Tehdy ovšem u Ježové nebyl ani turistický hraniční přechod, to přišlo o rok později. Byly tak vytvořeny podmínky k pravidelným ukázkám plavení dříví doplněné kulturními akcemi. Začalo období novodobého plavení dříví. A již na počátku byl u toho folklorní soubor Libín-S Prachatice.

   Dvacet let je příležitostí k ohlédnutí. Výstava bude přístupná od dnešního odpoledne, 7. srpna, do 30. srpna, v úředních hodinách městského úřadu.

   Organizátoři nepočítají s vernisáží, připravují však na 23. srpna slavnostní derniéru, kterou bude výstava ukončena, s tím, že návštěvníci si budou moci fotografií užívat ještě několik dní po ní.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist