Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Automobiloví závodníci o víkendu opět zdolají Libínské Sedlo

 KLATOVY/PRACHATICE - 4. srpna 2017 - 17:21 - O víkendu, který je právě před námi, se fanoušci domácího automobilového sportu obrátí směrem k Šumavě. V sobotu i v neděli tu bude probíhat tradiční závod do vrchu Prachatice – Libínské Sedlo. Kromě národního šampionátu je závod zařazen do několika dalších pohárových seriálů, a i díky tomu je přihlášeno rekordních 140 závodníků.

 Z redakční pošty: Karel Špaček, tiskové středisko, Pošumavský auto moto klub Klatovy v AČR, foto z loňského ročníku Michal Bártík

   Stejně jako v minulém roce i letos termín Závodu automobilů do vrchu Prachatice – Libínské Sedlo připadl na první srpnový víkend. Stejně jako v minulém roce i tentokrát je závod součástí Mistrovství České republiky v závodech automobilů do vrchu (včetně historických vozů), ale také součástí České trofeje a seriálů Maverick cupu a Edda cupu.

   Loňský vydařený ročník přispěl k tomu, že letos bude na trati k vidění opravdu velké množství závodních speciálů. Přihlášek se sešlo dokonce přes 140, takže byla zcela naplněna kapacita tratě a na některé zájemce se dokonce ani nedostalo. Také příznivá předpověď počasí napovídá, že závod by měl být opravdovým motoristickým svátkem, též pořadatelé z klatovského Pošumavského auto moto klubu v AČR jsou na něj dobře připraveni.

   „Myslím, že bude nač se dívat, a tak bych rád přizval k trati všechny fanoušky rychlých kol,“ usmívá se ředitel závodu Jiří Nejdl a pokračuje: „Atraktivní bude už prohlídka samotného depa závodních speciálů, které bude znovu umístěno na hlavní příjezdové silnici ke startu od Prachatic. Ti fyzicky zdatnější se jistě vydají také na některé z diváckých míst. Musím je ale hned upozornit, že svazoví činovníci nám doporučili vynechat z bezpečnostních důvodů pro letošek z jejich seznamu tzv. „Ameriku“. Pro nás je samozřejmě bezpečnost diváků prioritou, takže jsme je uposlechli a já bych na základě toho chtěl poprosit fanoušky, aby si pro sledování závodu zvolili jiná místa. Předem jim za to děkuji a těším se, že si společně užijeme jen samé příjemné zážitky. Vstup bude samozřejmě i letos zdarma.“

   Doplňme, že po oba dny budou pod Libínským Sedlem vrčet motory po celý den – tréninkové jízdy se rozběhnou už po osmé hodině ranní, naplno se začne závodit po třinácté hodině.

   Trať má délku 4200 m a její převýšení přesahuje 200 m. Patří k těm rychlejším v našem šampionátu, nejrychlejší prototypy a formule na ní dosahují průměrné rychlosti i přes 170 km/h.

   O víkendu se tu pojedou dva samostatné závody, přičemž vyhlášení vítězů bude probíhat pro každý zvlášť a uskuteční se vždy v blízkosti prostoru startu po skončení závodu.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist