Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 OBRAZEM: V dešti do Prachatic přijel slavný cirkus Humberto

 PRACHATICE - 24. července 2017 - 14:55 - Na zdejší cirkusplac pod Šibeničním vrchem dorazil v pondělí 24. července dvěma jízdami v dešti z Blatné cirkus legendárního jména Humberto. Podle programu jsou představení v plánu od čtvrtka 27. července do soboty 29. července vždy v 17:30, poslední představení se bude konat v neděli 30. července od 11:00.

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

   www.dre-kon.cz

   Hned po příjezdu vykolíkovali dělníci kruh budoucího šapitó a začali stavět maštale pro zvířata a samostatný stan pro tři africké slonice. U toho má hlavní slovo drezér slonů Ronald Spindler. V pondělí postavili ještě stožáry. V úterý se pustí do stavby sedadel.

   "Pořídili jsme si novou, moderní balustrádu pro diváky, kterou tu  postavíme poprvé. Bude se jim u nás sedět jako v divadle," říká principál cirkusu Humberto Hynek Navrátil starší.

   Připomeňme si, že prachatická štace je pro tento cirkus v poslední době premiérová. Při své minulé návštěvě ve městě pod Libínem před dvěma roky tady cirkus Humberto poprvé postavil své zbrusu nové šapitó.

      Dvakrát se za volantem červeného náklaďáku otočil a přes půl druhé stovky kilometrů ujel dnes dopoledne Vlastimil Kašna, kterému nikdo neřekne jinak než Míla. "Takové posezení jako v Humbertu nemá v Čechách žádný jiný cirkus," potvrzuje ředitelova slova uznávaný tvůrce velkých maket známých cirkusů, které můžeme obdivovat v Muzeu české loutky a cirkusu na prachatickém Velkém náměstí. Hned po příjezdu tam Míla doručil zásilku plakátů na Humberto.

   Zvířata se stále ještě v přepravních vozech pomalu uklidňují, slonice a velbloudi zvědavě vykukují ze dveří a těší se, až se protáhnou na ještě mokré trávě. A my se můžeme také těšit. Rozhodně na skvělý program, ale o tom si řekneme někdy příště.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist