Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 OBRAZEM: Pivobraní ve Volarech osvěžilo, bez kouře to nešlo

 VOLARY - 17. června 2017 - 17:56 - Jedno horké letní období jsme nedávno přežili, další nás prý brzy čeká. Proto možná neuškodí připomenout si, jaká letní pohoda vládla koncem června o volarském Pivobraní.

 Text a foto: Ladislav Beran

   www.dre-kon.cz

   Skupina AJETO za to vzala od začátku a hit za hitem zejména z českých luhů a hájů se řinul z náměstí městem a mnozí si zpívali spolu s kapelou. V podvečer začala soutěž v kouření doutníků na délku popele zvaná Modrý dým. Martin Janda, pořadatel soutěže, seznámil s pravidly a představil desítku soutěžících. Mezi nimi nechyběl ani loňský vítěz a rekordman Lumír Vozábal a čekal se lítý boj. Domácí doutníky originálně zabalené dostal každý milovník Churchilova potěšení.

   Soutěž dobře začala a byla dost dlouhá. Mezi tím si ostatní mohli buď skočit na dlaždicovém parketu či koupit jedno nebo více ze čtyř druhů piv, které vytáčeli volarští hasiči. Kdo měl hlad mohl si dát vynikající klobásu "po hasičku" s tajnými dochuceninkami.

   Čas plynul a soutěž v kouření doutníku dospěla do finále po více než hodině. Jejím vítězem se stal František Stropnický časem 1 hodina 19 minut 44 vteřin. To je nový rekord soutěže, a jako první mu blahopřál loňský vítěz a držitel rekordu Lumír Vozábal.

   Bylo to pěkné a mnozí diváci se bavili různými kreacemi kuřáků a obdivně se vyjadřovali k tomu, jak to dámám a pánům jde. Druhé místo patří Lumíru Vozábalovi a třetí skončil Kamil Kulhánek. Pěkné ceny předávala spolu s Martinem Jandou Jana Tkáčová z odboru kultury městského úřadu ve Volarech. Po soutěži se již ochutnával rezavý mok, a spolu se skupinou AJETO se zpívalo a tančilo až do půlnoci...

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist